<

Провели наукову конференцію до 120-річчя митця, в честь якого названа Володимир-Волинська художня школа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 7.04.2021 / Володимир / , /
Перегляди
119
/ Коментарі відсутні

На 120-му Дні народження видатного художника-монументаліста Миколи Рокицького, який є уродженцем села Заріччя, влаштували наукову конференцію, присвячену дослідженню його творчого шляху. Її організували працівники Володимир-Волинської художньої школи.

Про значний вклад художника та педагога Миколи Рокицького в розвиток мистецтва нагадали директорка художньої школи Катерина Юрчук та колишній директор, який керував школою майже 40-к років, Адам Михалик. До обговорення також приєднався випускник художньої школи, заступник міського голови Андрій Гудим.

Цікаві допущення висували щодо походження, навчання і формування стилю написання картин митця, ім’я якого носить місцева художня школа.

“Рокицький показував світу картини, написані в стилі бойчукізму, а це самобутня школа українського мистецтва. Цей стиль показує в усіх фарбах українство: народну тематику, монументальний живопис, а ми вміло запозичуємо й передаємо нашим учням дух української культури через призму сучасності за допомогою пензлів і фарб”, – зазначила Катерина Юрчук.

Особливу увагу приділили картині митця “Під яблунею”, в честь якої була названа конференція. На ній зображені дитина, мама та бабуся, які спільними зусиллями збирають з дерева плоди.

Попри висловлення різних досліджень щодо життя і творчості Рокицького, всі одноголосно погодилися з висновком, що якби не воєнні обставини й погіршення здоров’я митця, він подарував би світу ще багато шедеврів й залишив для майбутніх поколінь більшу творчу спадщину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер