<

Процес перейменування Володимира-Волинського зірвано: Клим’юк не зміг притримати свої політичні амбіції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:41 | 4.08.2020 / Володимир / /
Перегляди
21
/ коментарі 2

31-го липня під час чергової сесії Володимир-Волинської міської ради депутати повинні були розглянути 3 проєкти-рішень, які стосувалися перейменування Володимира-Волинського. Проте процес перейменування було зірвано через політичні амбіції і наближення місцевих виборів.

На засіданні розглянули всього два проєкти з перейменування, про що БУГ повідомляв раніше. Один з депутатів – Максим Клим’юк – вирішив зняти свій проєкт рішення з розгляду ради перед початком засідання.

Питання перейменування Володимира-Волинського обговорюють і голосують в різних засіданнях у місті же кілька років.

2016 рік: Громадська рада “За” перейменування Володимира-Волинського

Поставити врешті крапку у питанні запропонував народний депутат України Ігор Гузь і висунув одну з пропозицій відкинути частку «Волинський» від назви древнього міста. Враховуючи його депутатське звернення від 11-го березня 2020 року щодо повернення місту історичної назви, міська рада ініціювала процедуру щодо перейменування Володимира-Волинського. І винесла відповідний проєкт рішення на розгляд депутатів на сесію.

Відтак Володимиру-Волинському хотіли повернути давню назву Володимир, забравши приставку «Волинський».

Після позитивного голосування місцевих депутатів, питання повинна була би розглянути обласна рада, а далі – Верховна.

Проте процес було зірвано на самих початках через наближення місцевих виборів. Ймовірно, місцевому депутату Максиму Клим’юку, який був одним з авторів цих трьох проєктів рішень про перейменування, його політтехнологи порекомендували відступитися від своєї попередньої позиції, знайшовши більш вигідну. Адже тільки так можна пояснити швидку зміну його думки і позиції щодо перейменування.

2018 рік, рішення молодіжної ради де головував Клим’юк: Місту Володимир-Волинський хочуть повернути історичну назву

Ще до голосування за проєкти рішень про перейменування міста Максим Клим’юк просто покинув залу засідань, показавши таким чином, що питання насправді його не цікавить.

Не голосували за перейменування або ж просто були відсутні у цей час у залі і його прибічники.

Відтак ініціативу, про яку говорили роками, деякі депутати змогли дозволити собі просто проігнорувати. Ось таким чином у місті відбувається зрада інтересів громади.

Довідка: На даний час істориками не віднайдено жодного юридичного документа, за яким місто Володимир-Волинський отримало до своєї назви приставку “Волинський”.

Були проведені дослідження у Центральному державному історичному архіві міста Київ, у державному архіві Волинської області, де зберігаються документи Володимирського міського магістрату Володимирського городничого правління м. Володимира за 1794-1806 рр., однак на цей час не знайдено жодного документу, в якому говорилося б про перейменування чи зміну назви міста “Володимира”.

Автор проєкту вважає, що сьогодні немає потреби вказувати назві міста те, що воно є у складі Волинської області, адже на території України немає інших міст, які носять назву Володимир. 




коментарів: 2
  1. Головна проблема міста – це однозначно приставка «Волинський», більш вирішувати немає нічого!))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер