<

Президент відзначив боксера з Володимира, який воює у ЗСУ

12:13 | 27.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
636
/ 1 коментар

Днями Президент України Володимир Зеленський відзначив у своєму відеозверненні двох штурмовиків 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, серед яких солдат Василь Поліщук – талановитий боксер із Володимира.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці міста.

«Солдат Василь Поліщук та сержант Олег Бернадський – обидва надзвичайно ефективні, обидва були поранені, обидва взірцево сміливі. Дякую вам!» – наголосив Президент.

Василь Поліщук – солдат штурмового підрозділу. У перші дні повномасштабної війни добровільно прийшов у військкомат і попросився в бойову бригаду, хоч і не мав армійського досвіду.

Після підготовки потрапив у гірсько-штурмову роту на передові позиції. Брав участь у кровопролитних боях на Запоріжжі, Херсонщині, Донеччині. Без страху йшов на штурми в перших лавах, ефективно знищував ворога зі стрілецької зброї. Отримав два поранення – від танкового снаряда й мінометної міни. На сторінці бригади солдата відзначають як дуже мотивованого, одного із кращих штурмовиків 128-ої ОГШБр.

Народився Василь Поліщук 2-го січня 1991 року, навчався у Володимир-Волинській школі-інтернаті для дітей-сиріт. Займався боксом у тренера Володимира Подзізея у дитячо-юнацькій спортивній школі для дітей-сиріт та у спортивному клубі «Любарт». Бронзовий призер Кубка України з боксу серед чоловіків, майстер спорту України, член олімпійської збірної, переможець міжнародних змагань. До повномасштабного вторгнення проживав у Любомлі, працював тренером з боксу у місцевому клубі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота