<

Представники релігійних громад Володимира пообіцяли дотримуватися карантинних обмежень під час богослужінь на Великдень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 28.04.2021 / Володимир / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Напередодні Великодня 27-го квітня у Володимирі-Волинському відбулася зустріч з представниками релігійних громад міста. Обговорили дотримання карантинних обмежень під час святкових богослужінь

Про це повідомив мер Ігор Пальонка. За його словами зустріч було необхідно провести. Священники отримали свої настанови, як храми повинні працювати під час Великодня, проте на дотриманні необхідних заходів необхідно було наголосити.

“Вербна неділя показала, як багато людей хочуть відвідати храми”, – сказав Пальонка під час брифінгу 27-го квітня.

Зазначимо, що служби на Великдень-2020 у Володимирі відбувалися через відеотрансляцію. Прихожан у храми не пускали.

Зустріч зі священниками провів перший заступник міського голови Ярослав Мавтійчук. Він звернувся до духовенства з проханням донести до своїх прихожан інформацію щодо дотримання маскового режиму та соціальної дистанції у храмах, пишуть на офіційному сайті міста.

Як запевнили присутні пастори та настоятелі храмів, їхні громади дотримуються карантинних обмежень і на служби чи зібрання зараз приходить значно менше людей літнього віку.

Щодо Великодніх богослужінь, то як повідомив представник Володимир-Волинської єпархії УПЦ, освячення паски в Успенському соборі розпочнеться у суботу, 1 травня о 12:30 і триватиме до 20:30 . Обряд здійснюватиметься надворі із дотриманням соціальної дистанції.

Обговорили під час зустрічі і те, як проходитиме Провідна неділя. Аби уникнути великих скупчень на міському цвинтарі, священники рекомендуватимуть провідувати могили своїх рідних не лише у неділю, а і серед тижня.

Також цього року міська влада не організовуватиме рейси громадського транспорту до Федорівського кладовища, аби попередити масові скупчення людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок