<

Полеглому захиснику Сергію Сучкову з Володимира присвоїли звання Героя України

13:34 | 10.07.2023 / Володимир / /
Перегляди
1259
/ коментарі 2

Указом Президента України №398/2023 від 8-го липня старшому лейтенанту Сергію Сучкову з Володимира присвоєно звання Героя України (посмертно).

Про це повідомляють на сайті міста.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Сучкову Сергію Веніаміновичу — старшому лейтенанту (посмертно)”, – йдеться в указі, який підписав президент.

53-річний володимирчанин Сергій Сучков був старшим розвідувальної групи. Підрозділ під його керівництвом здійснював розвідку сил противника на різних напрямках виконання бойових завдань. Завдяки героїчним та відважним діям офіцера 25-го березня було відбито атаки ворога, зупинено його просування та звільнено населений пункт Благодатне, що на Миколаївщині.

У своє останнє бойове завдання старший лейтенант Сергій Сучков відправився 2-го травня разом із розвідувальною групою, яка вчергове здійснювала розвідку місцевості з метою безпечного висування піхоти у визначений район.

Під час просування група потрапила у ворожу засідку, але завдяки прийнятим вольовим рішенням та відважним діям офіцера відбила дану атаку, просунулась вперед і добула розвідувальні дані стосовно противника.

Уже наступного дня життя захисника обірвалось внаслідок артилерійського обстрілу. За мить до загибелі він таки устиг відвести свою групу у безпечне місце.

У Сергія Сучкова залишилась дружина та троє дітей.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок