<

Поет Ярослав Гиць та композитор Олександр Каліщук привітали жителів Лудина піснею про їхню маленьку батьківщину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 29.05.2017 / Володимир /
Перегляди
21
/ коментарі 2

В Устилузьку громаду на святкування дня народження пісні про село Лудин завітали поет з Іваничівщини Ярослав Гиць та відомий композитор Олександр Каліщук. Символічно творчі особистості Прибужжя привітали жителів Лудина власною пісенною композицією, яка прославляє їхню маленьку батьківщину.

Святкування дня народження музичного твору та тепла зустріч із гостями відбулася в сільській школі. Митець слова Ярослав Гиць презентував “свіжу” версію тексту про оспіване село, а Олександр Каліщук відтворив твір, давши йому сучасні естрадні крила.

На написання пісні композитора та поета надихали глибокі почуття, адже доля кожного з них пов’язана з цим чарівним куточком землі. Тепер, крім пісні-“родзинки”, за якою пізнають жителів Лудина, додалася й інша візитівка, де прославлений їх рідний край.

Пісенна композиція припала до душі присутнім. Учні місцевої школи прикрасили свято піснями та вишиванками. І знову полинула музика та літературний монтаж, оспівуючи красу рідної землі.

Таке пісенне свято в селі, де є пам’ятки історії, культури та заповідники місцевого значення, свідчить про те, що історія продовжується і відкриває все нові сторінки перед нащадками.




коментарів: 2
  1. Самостійний Лудин. Княжа резиденція. Великий і легендарний. Коли у 1941 році румунсько-німецькі війська хотіли вступити у село – самооборона зустріла їх кулеметно-мінометним вогнем. Румуни відступили. Послали парламентарів: “Що ви хочете?” – спитали. “Ми совєта прогнали – і вас не пустимо!” – така була відповідь. Порадились і спитали чи платитимуть десятину податків Рейху. “Платитимемо” – відповіли. Але, щоб загарбників і духу не було”.

    • смішний “гісторичний” анегдот)))румуно-німецьке військо…не, ржунеможу)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок