<

Під час перевірки у Володимирі виявили трьох «нелегальних підприємців» та п’ятьох неоформлених працівників

16:08 | 30.01.2024 / Володимир / /
Перегляди
565
/ Коментарі відсутні

На території Володимирської громади діє робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, робота якої направлена на попередження фактів нелегального використання найманої праці, недопущення оплати праці в «конвертах», отримання заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень, а також надання послуг самостійно без реєстрації підприємницької діяльності.

Під час проведених протягом січня обстежень встановили, що нелегальна зайнятість сьогодні все-таки має попит, оскільки щоразу виявляються факти нелегальної праці, йдеться на сайті міста.

Так, серед обстежених протягом січня 24 об’єктів господарської діяльності виявили, що:

  • 3 особи надавали послуги без реєстрації підприємницької діяльності;
  • 1 працівник виконував роботу на підставі цивільноправового договору, який мав ознаки трудового;
  • 3 працівників працювали без укладення (оформлення) трудових договорів;
  • 1 працівник, з яким укладений трудовий договір, допущений до роботи без повідомлення ДПС.

Роботодавцям, у яких виявлені порушення законодавства про працю в частині незаконного працевлаштування, рекомендовано негайно їх усунути. Особам, які надали послуги самостійно без реєстрації підприємницької діяльності, рекомендований термін для проведення реєстрації.

Комісія просить всіх роботодавців, всіх платників громади бути відповідальними, належним чином реєструвати підприємницьку діяльність та трудові відносини зі своїми найманими працівниками, а також своєчасно і в повному обсязі сплачувати податки та збори до бюджетів усіх рівнів. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота