<

Під час перевірки магазинів у Володимирській громаді виявили семеро неоформлених працівників

13:02 | 15.12.2023 / Володимир / /
Перегляди
3620
/ Коментарі відсутні

Протягом тижня фахівці відділу з питань праці вчергове проводили обстеження суб’єктів господарської діяльності Володимирської громади на предмет належного оформлення трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками.

Таким чином було обстежено 17 об’єктів. Під час рейду виявлено, що у шести фізичних осіб-підприємців на госпрозрахунковому ринку семеро працівників працювали без трудових договорів, повідомляють на сайті міста.

Крім цього, без реєстрації фізичної особи-підприємця і без трудового договору здійснювали господарську діяльність двоє громадян.

Представники робочої групи провели співбесіди з громадянами, які надають послуги без реєстрації підприємця щодо законного здійснення господарської діяльності, а також із підприємцями, які надають робочі місця, щодо узаконення трудових відносин з найманими працівниками.

Вкотре наголошують, що переваги легального оформлення найманих працівників очевидні. Про них інформують постійно та наголошують, що отримання заробітної плати «в конверті» є негативними наслідками праці поза межами правового поля. Це позбавляє працівників соціального захисту.

Кожен громадянин повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Це забезпечує право на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюються пенсія, матеріальна допомога у разі настання безробіття, компенсація тимчасової непрацездатності тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота