<

Педколедж, фаховий коледж, ЦПО: у Волинській області обговорювали функціонування закладів профосвіти

13:16 | 15.10.2024 / Володимир / /
Перегляди
151
/ Коментарі відсутні

Минулий тиждень у Волинській обласній раді був насичений подіями та зустрічами. В центрі уваги — сфера освіти. Чимало заходів відбулось у Луцьку, де депутат облради Ярослав Матвійчук відстоював інтереси навчальних закладів, що функціонують у Володимирі, в тому числі і закладів обласного підпорядкування.

9-го жовтня, засідала координаційна рада при голові Волинської облради, а 11-го жовтня, відбулось громадське обговорення реформування профільної середньої освіти Волині. Ці заходи відвідав Ярослав Матвійчк, про що прозвітував на своїй сторінці у фейсбуці.

До слова, на крайній сесії Волинської обласної ради депутатський корпус не підтримав пропоновану мережу закладів, оскільки до неї було чимало зауважень. Матвійчук також не підтримав даний варіант, оскільки у ньому був відсутній Володимир-Волинський фаховий коледж.

Читайте також:

Житло для ВПО: Матвійчук на сесії облради просить виділити кошти для ремонту гуртожитку фахового коледжу Володимира

Питання, які непокоїли, він піднімав під час громадських обговорень, де була можливість спілкуватися із заступником профільного міністра Андрієм Сташківим та начальницею обласного управління освіти і науки Наталією Матвіюк. Остання запевнила, що фаховий коледж у Володимирі буде включено до переліку, і це вже позитив!

Також під час розмови з представником Міносвіти поставив питання щодо функціонування закладів профтехосвіти, адже у Володимирі є установи, що готують представників різних напрямків – як освіти, у педагогічному фаховому коледжі імені А. Ю. Кримського, так і спеціалістів, у фаховому коледжі, а також є досвід об’єднання закладів, чому свідченням є центр професійної освіти (ЦПО).

“Важливо, аби заклади були збережено! Є розуміння, що жодну установу не буде закрито, про це не може бути й мови, але потрібно наполегливо працювати над розвитком і забезпеченням безперебійного функціонування”, – йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні, на думку експертів, що проводили дослідження, маємо таку статистику: 35% випускників 9-х класів планують здобувати професійну освіту у коледжах і ЦПО, а дві третини – в академічних ліцеях. Враховуючи актуальну навчальну базу та кадрові ресурси, які має Володимир, потрібно працювати над тим, аби випускники 9-х класів, які бажають здобувати фах, мали можливість отримати максимально якісний рівень знань та навичок.

Також Матвійчук ставив питання про те, аби налагодити співпрацю та системну взаємодію володимирських закладів освіти із Волинським національним університетом імені Лесі Українки та Луцьким національним технічним університетом – це будуть нові можливості та горизонти, якщо випускники наших установ зможуть згодом продовжити там навчання не з першого, а старшого курсу, стаючи вже спеціалістами у певних галузях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Жовтня, Вівторок