<

[ОНОВЛЕНО] Священника, який вийшов з УГКЦ, покарали за співслужіння у православному соборі Володимира

14:40 | 18.10.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
3685
/ коментарі 3

Греко-Католицького священника Богдана Мурованого, який раніше вийшов з підпорядкування УГКЦ та приєднався до ПЦУ, покарали за співслужіння у православному соборі Володимира.

Про це повідомляють на сторінці Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ, передає Район.Володимир

Сокальсько-Жовківська Єпархія Української Греко-Католицької церкви видала «Декрет про заборону у священнослужінні» священнику Богдану Мурованому.

Заборону на священника наклали через співслужіння голові Володимир-Волинської єпархії Православної церкви України Матфею (Шевчуку). 

За словами, Єпархія отримала достовірну інформацію про те, що священник Богдан Мурований 8-го вересня 2023 року співслужив Божественну Літургію у православному кафедральному соборі Різдва Христового у місті Володимир із православним єпископом Матфеєм.

Своїми діями священник порушив канон 702 Кодексу Канонів Східних Церков, у якому йдеться про те, що католицькому священнику забороняється співслужити Божественну Літургію разом із некатолицькими священниками або служителями.

Також враховуючи канон 1440 ККСЦ, накладається заборона священнику Богдану Мурованому у священнослужінні та посіданні будь-якого уряду чи завдання у Католицькій Церкві до вияснення обставин вчинення неправомірних дій (правопорушення).

Духовенству Католицької Церкви забороняється здійснювати служіння зі священником Богданом Мурованим у будь-яких відправах Богопочитання.

ОНОВЛЕНО. Водночас Українська греко-католицька церква не вказала, що священник Богдан Мурований уже декілька місяців не являється кліриком їхньої церкви, оскільки написав заяву на вихід з УГКЦ та приєднався до ПЦУ.




коментарів: 3
  1. Виходить різним Богам служать священники ,якщо дотримуватись цих канонів .церква і політика нероздільні ,так було завжди ,так є і зараз .

  2. спочатку треба було написати у статті причину через котру цей священик пішов з УГКЦ, потім історію-послідовність його дій (заяви, грамота про відпуск з УГКЦ, грамота про прийняття в пцу і т.п.), а тоді вже розказувати про “заборони” !
    Бо, якщо він ВИЙШОВ з УГКЦ, а не його за якісь провини звідти викинули, заявив про це публічно, написав заяву …, то ЯКІ ЙОМУ ЗАБОРОНИ можуть бути У ДОГОНКУ ?
    Що за абсурд ?!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота