<

Оброблятимуть поля: пасічників сіл Вощатин та Ласків громади Володимира просять тимчасово ізолювати бджіл

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:14 | 14.05.2022 / Володимир / , /
Перегляди
2763
/ коментарів 7

ТОВ «П’ятидні» у період з 15-го по 18-те травня у вечірні та ранкові години планує проводити пестицидний обробіток посівів ріпаку неподалік сіл Вощатин та Ласків громади Володимира.

На період обробки власники пасік повинні вивезти пасіки в безпечне місце або ізолювати бджіл у вуликах на термін не більше ніж 12 годин, повідомляють у фейсбуці громади.

На територію оброблених та суміжних ділянок виходити, проводити ручні роботи, випас худоби/птиці та сінокіс дозволяється не раніше 5 днів після закінчення обробки.




коментарів: 7
  1. Повинен бути дозвіл на внесення таких хімікатів в середовище а не просто попередження !!!

    • Добре що порередили. Чи хтось як кропить картоплю попереджує? А по закону потрібно саме попередити.

  2. Це яку гидоту будуть вносити, якщо людям не можна перебувати 5 днів. Для обробітку ріпака є безпечні припарати, але бізнес пер за все. Навіщо переплачувати, природа витримає все. Про наслідки власник не думає, бо не мешка’ на цих територіях. Це як треба любити гроші і бути байдужим до навколишнього середовища!

    • Ви неуважно читаєте рекомендації до використання пестицидів, гербіцидів , фунгіцидів. Або купляєте неліцензійні! На всіх хімікатах є рекомендація через який проміжок часу можна обробляти вручну або технікою.

  3. Думаю правильно було б порахувати витрати і збитки пов’язані з таким “перевезенням” бджіл пасічниками і подати на пана Діброву до суду.
    Коли фермери почнуть відшкодовувати пасічникам і не тільки, збитки завдані їхньою діяльністю може тоді їм не захочеться обробляти поля шкідливими речовинами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок