<

Не всі є військовослужбовцями, але всі володіють зброєю: як працює ДФТГ у громаді Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:34 | 21.04.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
5523
/ Коментарі відсутні

20-го квітня у міській раді Володимира обговорили підсумок роботи добровольчих формувань територіальних громад за понад рік повномасштабної війни з росією.

Організатор формування Віктор Лавренюк та заступник командира Борис Тарасюк розповіли, які плани на подальшу роботу ДФТГ, чим вони забезпечені та хто може приєднатися до добровольчих формувань.

Члени цього формування ходять на нічні чергування, проходять службу на блокпостах, на спостережних пунктах та охороняють важливі об’єкти інфраструктури. Також виконують інші службові обов’язки разом із ТРО.

Той, хто бажає вступити до лав добровільного формування, повинен:

  • бути повнолітнім;
  • пройти медкомісію, де особлива увага звертається на заключення від психітра та нарколога;
  • підписати контракт.

Не всі добровольці стають військовослужбовцями. Проте ті, які за всіма критеріями підлягають мобілізації, можуть опинитися у зоні бойових дій, за потреби та рішенням Головнокомандувача ЗСУ.

Найстаршому члену ДФТГ Володимира 68 років, у формуванні є одна жінка, яка показує найкращі результати у стрільбі.

“З початку вторгнення зібралося 300 добровольців. Більшість з них “відсіялося”, коли ми почали готувати їх до можливого від’їзду в гарячі точки”, – розповів організатор формування.

Зараз ДФТГ має чотирьох сертифікованих медиків, навчених військових дообровольців та забезпечені всім необхідним обладнанням.

Також його учасники займаються просвітницькою діяльністю. У навчальних закладах громади провели заняття з домедичної допомоги, з психологічної підготовки та реагування на різні види тривог.

Планують провести ще заняття для старшокласників та студентів з мінної безпеки та домедичної допомоги.

Поки члени ДФТГ на гарячі бойові точки не виїжджали, проте, як зазначає заступник командира, це може статися в будь-який момент й вони до цього готові. А хто не готовий – вже залишив лави добровольців-захисників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя