<

На водоканалі у Володимирі нагадали про необхідність повірки лічильників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:43 | 18.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
585
/ Коментарі відсутні

Щоб уникнути непорозумінь у нарахуванні оплати за послугу постачання холодної води, мешканці Володимира, у яких засоби обліку води є не повіреними, повинні звернутися у місцевий водоканал. Вартість повірки лічильника – 240 гривень.

Щоб замовити послугу, необхідно подзвонити за номером телефону 093 09 19 303, – повідомляє Водоканал Володимира.

Чимало людей обурюється, що за воду доводиться платити, і наводять у приклад інші служби, де аналогічна послуга є безплатною. Також йдеться про рішення суду щодо оплати послуг підприємством.

Варто зауважити, дане рішення виходило з законодавства, що діяло до набрання чинності Закону про комерційний облік (2.08.2017 р.), коли повірка квартирних лічильників води була закладена у тариф. З набранням чинності Закону про комерційний облік змінено підходи до обліку комунальних послуг, а також встановлення та обслуговування засобів обліку води та теплової енергії (як квартирних, так і будинкових).

Зокрема, Законом про комерційний облік було внесені зміни до статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та виключено вимогу щодо здійснення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтажу, транспортування та монтажу) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб теплову енергію і воду), що є власністю фізичних осіб, коштом суб’єктів господарювання, що надають послуги з тепло- і водопостачання.

Так, минулого місяця для замовлення послуги повірки лічильника звернулося понад сотню осіб.

Увагу мешканців вкотре звертають, що у разі не проведення повірки, нарахування плати за послугу постачання холодної води здійснюватиметься згідно з нормою споживання відповідно до кількості осіб, зареєстрованих/тих, хто проживає у помешканні, встановленою за показом загально будинкового лічильника.

Споживачів, чиї лічильники пройшли метрологічну повірку у Володимир-Волинському УВКГ, просять забрати свідоцтво про повірку, звернувшись до контролерів підприємства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер