<

На території Володимир-Волинського району впіймали «на гарячому» й оштрафували рибних браконьєрів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:15 | 7.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1001
/ Коментарі відсутні

У період з 1-го до 31-го липня держінспектори Волинського рибпатруля провели 25 рибоохоронних рейдів та викрили 45 порушень природоохоронного законодавства. Деякі з них – на території Володимир-Волинського району.

Так, 20-го липня рибпатрульні викрили порушення в гідрологічному заказнику «Лучний» поблизу села Хорів Володимир-Волинського району. Там викрили порушника, який ловив рибу двома сітними знаряддями. Про це повідомляє пресслужба рибпатруля.

Зловмисник встиг зловити 7 екз. карася сріблястого. Завдано шкоду на суму 210 грн. На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлять до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Пізніше на тій же водоймі виявили двох громадян, які чинили аналогічне порушення. На них оформили протоколи про адмінправопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, матеріали справ буде направлено в суд для притягнення до відповідальності.

Усього за липень склали 14 протоколів за грубі правопорушення (за ч. 4 ст. 85 КУпАП), 23 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів) та один – за ч. 1 ст. 85 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 8313 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1957 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 11 кг водних біоресурсів.

Також вилучено 18 од. заборонених знарядь лову та ще 27 од. – за актами безхазяйного майна. Крім цього, рибпатрульними із безгосподарських знарядь вилучено та випущено у водойми 7 кг водних біоресурсів, чим попереджено збитків на 10 988 грн», – повідомив заступник начальника управління – начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Крім цього, 18 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Довідково: Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами.

Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок