<

На сміттєзвалищі Володимира-Волинського просять дозволу для утилізації сміття зі Львова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:31 | 16.08.2016 / Володимир /
Перегляди
234
/ 1 коментар

16-го серпня на оперативній нараді із начальниками відділів міськради, мер Петро Саганюк повідомив про лист від ТОВ “АВЕ Львів”. В листі звучало прохання надати дозвіл на привезення сміття зі Львову на Володимир-Волинське сміттєзвалище.

“Внаслідок трагічних подій на полігоіі твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі станом на сьогоднійшній день (лист датований 15 серпня – ред.) підприємства-перевізники міста Львова не мають можливості проводити захоронення відходів. Наше підприємство обслуговує не лише житловий сектор Львова, а також численні бюджетні організації, такі як лікарні, поліклініки, садочки та школи. Незабір відходів із вищевказаних місць, їх накопичення може привезти до антисанітарного стану у місті, чого ми з усіх сил намагаємось не допустити.

У зв’язку з цим, просимо Вас надати допомогу у вирішенні проблеми із захороненням відходів та дозвіл на розвантаження автомобілів підприємства “АВЕ Львів” а полігоні у місті Володимир-Волинський. Плановий обсяг відходів становить 40 тонн в день.” – йдеться в листі.

Міський голова зазначив, що дасть негативну відпуповідь підприємству. Мотивував таку позицію тим, що для Володимира-Волинського вільної карти сміттєзвалища для власних потреб вистачить ще на півтора роки. А при обсягах, які пропонують привозити зі Львову, то лише на кілька тижнів.

“Проблема у Львові із цим сміттвивезенням вже не перший день. Садовий розумний чоловік і міг би вже знайти вирішення проблеми. Якщо потрібно можу порадити як вирішити питання. У нас карта лише для наших потреб на півтора роки має вистачити, а зараз потрібно працювати над наступною.” – зазначив Петро Саганюк

IMG_9614




один коментар
  1. Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об’єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
    https://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок