<

На річці Західний Буг у Литовезькій громаді знайшли п’ять сіток для незаконного вилову риби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 28.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1845
/ Коментарі відсутні

23-го жовтня в ході обстеження заплави річки Західний Буг, поблизу села Мовники Литовезької ТГ Володимир-Волинського району з водойми вилучено п’ять сітних знарядь лову.

Складено відповідний безгосподарський акт, повідомляють у фейсбуці рибоохоронного патруля області.

Як зазначають, у період з 18-го по 25-те жовтня зафіксовано 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено сім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та три – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь). Оформлено 1 акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

“За даний період на порушників накладено 357 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали.

Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 2 од. заборонених знарядь лову, та ще 5 од. – за актами безхазяйного майна”, – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім того, 20-го жовтня житель селища Любешів здійснював вилов риби забороненим сітним знаряддям лову на річці Коростинка, поблизу села Люб’язь. Порушник встиг виловити 3 екз. риби щука, яку в живому стані повернено у водне середовище.

Також, 24-го жовтня, на території Шацької ТГ двоє чоловіків здійснювали вилов водних біоресурсів знаряддям лову, виготовленим з сіткоснастевих матеріалів. Інцидент стався на озері Люцимер.

Як запевняють, на всіх порушників було складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

“Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 “Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів” в редакції КМУ від 06.10.2021.

Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину щуки становить 3 468 грн”, – нагадують в повідомленні.

Читайте також: У Світязь випустили пів тонни риби.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок