<

На FLEX-2022 потрапило мало українців: учасниця конкурсу з Володимира розповіла, чому їй не вдалося полетіти до США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 29.08.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1616
/ Коментарі відсутні

Марія Ряба з дитинства вивчає англійську, мріє навчатися за кордоном та цьогоріч брала участь у програмі FLEX. Проте дівчині не вдалося пройти в фінал та поїхати до штатів, незважаючи на високий рівень англійської.

Школярці подобалося вивчати англійську мову настільки, що вона дійшла до того рівня, що могла писати твори, засікаючи час на секундомірі та вільно спілкуватися з носіями мови.

В 10 класі дівчина наважилася взяти участь у програмі обміну майбутніх лідерів FLEX (Future Leaders Exchange). Це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД), яка фінансується урядом США, надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській родині.

У Флексі Маша брала участь онлайн. Дійшла до четвертого етапу, в якому з тисячі учасників вибирали сотні, проте довгоочікуваного листа із запрошенням в один зі штатів Америки так і не отримала.

На сторінці програми обміну майбутніх лідерів в інстаграмі багато учасників висловили в коментарях своє обурення через зменшення кількості місць для українських школярів, порівняно з попередніми роками.

У 2021-му році з України на рік до американських сімей відлетіло більше сотні дітей. Цьогорічною кількістю вибраних, учасники конкурсу, їхні батьки та вчителі обурені. У коментарях пишуть, що дзвінок із запрошенням отримало не більше 50-ти дітей.

Проте Маша не дуже засмучується, адже знає, що в неї попереду ще багато можливостей виїхати вчитися за кордон. Дівчина розповіла, що проєкти, в яких вона бере участь, навчаючись в ЗОШ № 5, навчили її брати від життя по-максимуму.

“Flex дав мені зрозуміти, що треба бути flexible – тобто гнучким. І тому я не зациклююся на одному проєкті, а шукаю далі”.

Про всі проєкти, до яких долучається Маша та її однокласники, розповідає завуч її школи Олександр Тарасюк.

Юна активістка переходить в 11 клас й поки не визначилася, куди буде поступати. Їй імпонують танці та бьюті-сфера, проте, де реалізує себе – в Україні чи закордоном, дівчина вирішить згодом.

Читайте також: Про навчання за кордоном, подачу заявок та відбір освітніх організацій: свою історію розповіли учні нововолинських ліцеїв




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя