<

Мотанки викладачки Володимирської художньої школи Тетяни Омельченко представлені на виставках у Японії

22:16 | 3.10.2023 / Володимир / , /
Перегляди
319
/ Коментарі відсутні

Серед більш як сотні мотанок, які розміщуються в артгалереях Камакури, представлені роботи викладачки Володимирської художньої школи ім. М. Рокицького Тетяни Омельченко. За словами мисткині, ляльки-мотанки виготовляються методом мотання ниток і льону. Іноді в полотно вплітають сушену траву, квіти та зерна.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці міста.

У вересні-листопаді 2023 року японською благодійною організацією “Heart1” спільно з культурним проєктом “Ukrainian Art Experience” організовано серію благодійних виставок “100 мотанок за мир”. Цей проєкт спрямований на допомогу українським дітям, які постраждали від повномасштабної війни в Україні. Також ця робота сприяє зміцненню культурних зв’язків між Україною та Японією.

“Ми невелика групка і наша підтримка обмежена лише кількома людьми, але, починаючи з березня 2022 року, безпосередньо надаємо підтримку матерям і дітям в Україні. За короткий час понад 100 щедрих майстрів, митців та простих людей, які живуть не лише в Україні, а й у Канаді, Бразилії, Аргентині, Португалії, Польщі та Франції, надіслали нам свої дорогоцінні мотанки, щоб підтримати дітей у притулках та привезти їх моменти радості, допомогти вилікувати їхні травми”, – розповідають організатори акції.

Мотанка є не просто іграшкою, а й оберегом для захисту оселі та людей. Вважалося, що ляльки ручної роботи наділені різною силою залежно від задуму того, хто їх створив. Споконвіку вони є безликими, з хрестом замість обличчя, їм не роблять очі, щоб душа жила всередині ляльки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота