<

Мешканку Володимира привітали з 95-річчям

20:10 | 20.06.2024 / Володимир / /
Перегляди
743
/ 1 коментар

У Володимирі привітали з днем народження довгожительку Софію Логвинович, якій днями виповнилося 95 років.

Поважній ювілярці вручили грошовий подарунок та подяку міського голови Ігоря Пальонки за багаторічну працю на благо Володимирської громади, повідомляють на сайті міста.

З нагоди 95-річчя Софії Оліферівні побажали міцного здоров’я, наснаги, любові й уваги від близьких та зустріти свій 100-річний ювілей у вільній, незалежній Україні.

Софія Логвинович народилася в селі Озеряни Турійського району у багатодітній сім’ї, де усім вистачало роботи. Вона разом із чотирма своїми братами та сестрами змалечку мала свої обов’язки, тож допомагала батькам пасти гуси та корови, читаючи книжки та роблячи уроки просто на полі.

Закінчила 8 класів сільської школи, до якої щодня ходила аж за 7 кілометрів. Дуже хотіла і далі опановувати науку, тож у 1946 році поступила в Луцьке педагогічне училище. У 1948 році пішла працювати у Володимир-Волинську спеціалізовану школу для дітей із вадами слуху, де протягом майже 50 років викладала у молодших класах.

Лідія – донька пані Софії, –  каже, що учні  її дуже любили і поважали. І до сьогодні не забувають свою улюблену вчительку – телефонують, цікавляться її життям, вітають зі святами.  Під час викладання у школі Софія Оліферівна познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком – Петром Юхимовичем, з яким народили двох діток. Донька пішла по стопах мами, теж працювала у спеціалізованій школі.

Софія Оліферівна –  надзвичайно інтелігентна жінка, з тонким почуттям гумору, талановита декламаторка гуморесок та віршів, які досі розповідає напам’ять. Свого часу брала активну участь в художній самодіяльності міста. Співала в хорі ветеранів та в колективі «Журавка». Активна учасниця Університету третього віку.

Довгожителька згуртовує всю свою родину, яка залюбки збирається в сімейному колі у її домі за смачними пирогами. А родина немаленька, у пані Софії 4 внуків та 6 правнуків.




один коментар
  1. Тьотя Софія, дуже гарно виглядаєте! Я б вам більше 76 не дав.
    Здоров’я вам багато і поскорше Миру!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Липня, Вівторок
1 Липня, Понеділок