<

Мешканка Володимира відзначила 100-літній ювілей

10:06 | 6.05.2023 / Володимир / /
Перегляди
1089
/ Коментарі відсутні

5-го травня володимирчанки Олена Ковальчук відзначила свій 100-літній ювілей.

Про це повідомляють на сайті міста.

З цієї нагоди керуюча справами міськвиконкому Ірина Лошенюк привітала Олену Ковальчук з поважним ювілеєм, до якого насправді дожити судилось небагатьом. Вона побажала довгожительці міцного здоров’я, душевного спокою та сімейного затишку, яким її огортають діти, внуки та правнуки.

Прозвучали слова вітань і на адресу Ніни Чих – доньки Олени Олексіївни, яка цього ж дня відзначає свій 70-річний ювілей разом із сестрою-двійничкою Зоєю, яка мешкає у Рівному. Пані Ніна повернулась до міста свого дитинства із Калуша, де упродовж багатьох років викладала в училищі культури та мистецтв, аби доглядати за мамою. 

Олена Ковальчук каже, що сама не йме віри тому, що їй судилось дожити до такої поважної дати, проте вважає, що все у руках Божих, який, мабуть, неспроста дарував їй таке довге життя.

За своє століття, яке провела від самого народження у рідному місті Володимирі, жінці довелось пережите чимало: і кілька окупацій владою різних країн, і воєнне лихоліття, яке перервало її навчання у педагогічному коледжі та інші історичні перипетії. 

Разом зі своїм чоловіком, з яким проживала у шлюбі 50 років і якого не стало 28 років тому, Олена Олексіївна виховала чотирьох дітей. Має восьмеро внуків та дванадцять правнуків. Попри те, що зозуля накувала їй уже сто років, довгожителька зберегла світлий розум та гарну пам’ять завдяки десяткам віршів, які досі відмінно декламує напам’ять. Серед улюблених – твори волинської поетеси Лесі Українки.

Пані Олена продекламувала кілька віршів з ідеальною дикцією і своїм гостям. Цього дня ювілярка чекає у гості ще свого сина, а також онуків та правнуків, які переймають у неї жагу до життя, патріотизм та любов до рідного краю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер