<
Інші розділи
Sinoptik - logo

Погода на найближчий час

Мешканка Володимира поділилась рецептом випічки хліба

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:56 | 6.02.2022 / Володимир / /
Перегляди
7419
/ Коментарі відсутні

Володимирчанка Ірина Цигикал розповіла, що весь процес випікання хліба – легкий і вона не зіштовхнулась з жодними труднощами.

Єдиний мінус – це довго, поділилася нюансами рецепту жінка на сайті Домашньої випічки.

Інгредієнти:

  • 1 літр води;
  • 25 грам дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 2,5 літра борошна.

У теплу воду додаємо цукор, добавляємо дріжджі, даємо 10 хвилин постояти і розчинитись складникам. Добавляємо частинами борошно, вимішуємо тісто протягом 10-15 хвилин, щоб наситити хліб киснем. Руки змащуємо олією для зручності вимішування. Коли тісто відстає від рук, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце підходити на 1 годину. 

Після того як тісто підійшло, ділимо його на три частини, викладаємо у форми і ставимо на розстойку ще на пів години.

Випікаємо при температурі 175 градусів у попередньо розігрітій духовці тривалістю 50-60 хвилин. Решітку виставляємо на найнижчий рівень у духовці. 

Я використовую спеціальні форми для випікання хліба. Форму попередньо змащую олією. Після випікання хлібець легко виходить з форми. Перевірити чи хліб спікся можна, постукавши по буханцю – має бути глухий звук. 

“Можливо після домашнього хліба вам не захочеться магазинного!” – пише Ірина.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Листопада, Понеділок
24 Листопада, Неділя