Мешканка Володимира поділилась рецептом випічки хліба
Володимирчанка Ірина Цигикал розповіла, що весь процес випікання хліба – легкий і вона не зіштовхнулась з жодними труднощами.
Єдиний мінус – це довго, поділилася нюансами рецепту жінка на сайті Домашньої випічки.
Інгредієнти:
- 1 літр води;
- 25 грам дріжджів;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ст. л. оцту;
- 2,5 літра борошна.
У теплу воду додаємо цукор, добавляємо дріжджі, даємо 10 хвилин постояти і розчинитись складникам. Добавляємо частинами борошно, вимішуємо тісто протягом 10-15 хвилин, щоб наситити хліб киснем. Руки змащуємо олією для зручності вимішування. Коли тісто відстає від рук, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце підходити на 1 годину.
Після того як тісто підійшло, ділимо його на три частини, викладаємо у форми і ставимо на розстойку ще на пів години.
Випікаємо при температурі 175 градусів у попередньо розігрітій духовці тривалістю 50-60 хвилин. Решітку виставляємо на найнижчий рівень у духовці.
Я використовую спеціальні форми для випікання хліба. Форму попередньо змащую олією. Після випікання хлібець легко виходить з форми. Перевірити чи хліб спікся можна, постукавши по буханцю – має бути глухий звук.
“Можливо після домашнього хліба вам не захочеться магазинного!” – пише Ірина.