<

Мешканка Володимира-Волинського через суд добилася отримання паспорта-книжки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 20.02.2020 / Володимир / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Жителька Володимира-Волинського через суд домоглася виготовлення їй паспорта у формі книжечки.

Про це Княжий град дізнався з рішення Волинського окружного адміністративного суду.

Втративши паспорт, володимирчанка звернулася до райвідділу ДМС із заявою про оформлення нового паспорта виключно у формі старого зразка.

У листі Володимир-Волинського РВ УДМСУ у Волинській області вказали, що це неможливо, оскільки паспорт громадянина України оформляється тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

«Позивач  вважає, що своєю відмовою відповідач  порушує її право на отримання документа, що посвідчує особу, а рішення відповідача є безпідставним та необґрунтованим, оскільки законодавством передбачена можливість видачі паспорта як у формі картки, так і у формі книжечки», – йдеться у рішенні суду.

Таким чином, Велика Палата Верховного Суду визнала протиправною відмову Володимир-Волинського райвідділу Управління Державної міграційної служби видати паспорт громадянина України у формі книжечки.

Волинський окружний адміністративний суд зобов’язав Володимир-Волинський райвідділ Управління ДМС оформити та видати паспорт громадянки України у формі паспортної книжечки відповідно до Положення про паспорт громадянина України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року №2503-ХІІ.




коментарів: 2
  1. Нехай би суд ще розх”яснив як виконати це рішення. Адже ні обладнання ні бланків вже немає. Це те ж саме, що видати паспорта зразка СРСР.

    • А это не проблема суда. Суд обязан принимать решение по спорным вопросам согласно Закона. А дальше – дело за исполнительной властью. И это к ней вопрос – почему не могут обеспечить соблюдение Закона.
      А куда делись бланки, если по Закону они должны быть? Как Вы думаете?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок