<

Мешканець Володимира-Волинського втратив право голосу через тезку у поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 2.04.2019 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Через плутанину в реєстрі виборців волинянина Андрія Панасевича переплутали з поліцейським Андрієм Панасевичем, якому змінили місце голосування. В результаті обоє виборців втратили можливість проголосувати.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини з посиланням на довірену особу одного із кандидатів на пост президента України Ганну Медведєву.

Інтернет-видання «БУГ» спілкувалося з Андрієм Панасевичем у день виборів на дільниці, тоді чоловік був розгублений і не знав що робити.

«Прийшов на виборчу дільницю, шоб проголосувати. В списках не було виявлено мого прізвища. В попередніх списках я був, запрошення прийшло. А в цих немає. Не знаю. Напевно буду звертатися в ОВК”, – розповів тоді чоловік інтернет-виданню «БУГ».

Проблемою чоловіка зацікавилася Ганна Медведєва. За її словами, він поскаржився, що не зміг проголосувати на своїй виборчій дільниці, хоча перед тим отримав запрошення на вибори згідно зі своєю адресою, розповідають Волинські Новини.

«До мене звернувся чоловік, який мешкає на вулиці Шевченка у Володимирі-Волинському. Згідно із запрошенням він прийшов голосувати, однак йому сказали, що у списках його немає. Здивованому чоловіку пояснили, мовляв, у списку виборців по цій дільниці його немає, тому що він же написав заяву про «відкріплення» його за місцем голосуванням у Любешів. Однак, чоловік у шоці, адже жодної подібної заяви він не писав», – розповідає пані Ганна.

Вона розповіла, що безпосередньо на дільниці ні їй, ні ошуканому чоловіку відповідної заяви показати не змогли, натомість порадили пошукати її у державному реєстрі.

«Беремо ту людину і їдемо до державного реєстру виборців. Там просимо показати заяву про «відкріплення», але заяви знову немає. Вони сказали, що заяву можна знайти у реєстрі виборців у Любешеві. Таким чином нам вдалося встановити, що заява була написана 23-го березня 2019 року. Виявилось, що прізвище та ім’я виборців співпадають, але дати народження і по-батькові виборця у заяві не вказали», – продовжує Ганна Медведєва.

Зі слів провідного спеціаліста держреєстру виборців Надії Іванівни, на підставі вищезгаданої заяви заступник начальника Любешівського відділення поліції ГУ НП у Волинській області Сергій Ляшук віддав наказ про призначення свого підлеглого до охорони виборчої дільниці № 070562 у селі Гірка Любешівського району. Але, попри те, що у наказі співпадало прізвище та ім’я, дату народження одного із них вказати забули.

«Це пряме і грубе порушення виборчого процесу. Як виявилося, у Любешеві працює у поліції однофамілець Андрія Панасевича, але дата народження і по-батькові у нього інші.

Що найцікавіше, що заступник начальника поліції Ляшук некомпетентно написав наказ, і людину викинули зі списку виборців», – каже пані Ганна.

У коментарі ІА Волинські Новини Андрій Панасевич каже, що проголосувати не зміг ні він, ні його тезка з поліції. З цього приводу чоловік звернувся до правоохоронців, адже через помилку, фактично, втратив право голосу.




один коментар
  1. Чоловік із розумінням поставився до помилки, а весь цирк підняли ТІПА довірені особи одного ТІПА прохідного кандидата.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок