<

Мешканцям Володимирської громади нагадують: з 1 вересня проїзд у маршрутках – лише з безготівковою оплатою

14:41 | 30.08.2023 / Володимир / /
Перегляди
3322
/ Коментарі відсутні

Мешканцям Володимирської громади нагадують, що з 1-го вересня у громадському транспорті міста можна буде оплачувати лише безготівково – за допомогою електронного квитка, банківської картки чи мобільного застосунку. Тобто оплата готівкою у маршрутках уже наприкінці цього тижня порушуватиме чинні правила перевезення.

Про це повідомляють на сайті міста.

Перехідний період впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду розпочався 1-го червня. Упродовж трьох місяців мешканці громади, що належать до пільгових категорій, отримали безплатні електронні квитки для проїзду, а батьки дітей віком від 6 до 14 років за зверненням до дирекцій шкіл почали оформляти учнівські квитки.

Також спростувують чутки щодо пільгового перевезення : проїзд пільговиків у маршрутному транспорті обмежуватись не буде, адже наразі обмеження стосується кількості поїздок на місяць, за які перевізники отримуватимуть компенсацію з бюджету громади.

Визначено, що на кожного пільговика, який отримав електронний квиток (таких у громаді 4 тисячі) щомісяця буде виділятись 10 поїздок. Проте якщо пасажир-пільговик використав цей ліміт, він все одно може скористатись своїм правом на безоплатний проїзд, навіть якщо на валідаторі висвічується «недостатньо коштів» (щодо цього наразі розробляються певні технічні рішення).

Що ж до учнівських електронних квитків, то діти від 6 до 14 років, можуть без обмежень оплачувати ними за проїзд, вартість якого лишається на тому ж рівні  – 6 гривень за поїздку.

Решта мешканців громади можуть придбати картку для проїзду (її вартість становить 80 грн) у терміналах, що знаходяться у ЦНАПі та супермаркетах «Сім 23» (на вул. Ковельській та на площі Героїв). Поповнити їх можна у цих же терміналах, а також у терміналах EasyPay.

Окрім цього, оплачувати за проїзд та поповнювати картки можна банківською карткою з чіпом чи за допомогою технології NFC, а також, завантаживши на телефон застосунок CityCard (вартість користування на місяць складає одну гривню). Зауважують, що на приміських маршрутах (тобто, на тих, що виходять за межі міста) оплатити за проїзд можна лише електронним квитком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок