<

Мешканці Суходіл та Ласкова матимуть якісну воду: завершили прокладання водогону у Володимирській громаді

17:53 | 20.11.2023 / Володимир / , /
Перегляди
772
/ Коментарі відсутні

Завершились роботи із прокладання нового водопроводу між селами Суходоли та Ласків Володимирської громади, які тривали близько двох місяців.

Мешканці тривалий час скаржились на неякісну воду з підвищенням вмістом заліза, через що мали проблеми зі здоров’ям, особливо із зубами, виходила з ладу побутова техніка. Міська влада, зважаючи на проблеми жителів, вирішила будувати новий водопровід, який дозволив би розв’язувати дану проблему.

Роботи проводило місцеве Комунальне підприємство «Володимирводоканал». Матеріали купували за кошти місцевого бюджету.

Днями міський голова Ігор Пальонка та директор Водоканалу Сергій Луцюк виїхали у села Суходоли та Ласків та разом зі старостою Тетяною Шейчук, перевірили, як працює водопровід, зокрема у ліцеї, а також поспілкувалися із місцевими мешканцями.

“Завершився проєкт, який тривав декілька місяців. Це був важливий об’єкт, оскільки внаслідок цього, якісну питну воду отримали мешканці села Ласків. Вдалося розв’язати питання, про яке просили мешканці багато років. Рішення про ці роботи приймалося ще раніше, але не було фінансового ресурсу. Але цього року нам вдалося розв’язати це питання”, – зазначив очільник громади.

Мер нагадав, що раніше до міського водопроводу під’єднали село Заріччя, потім приєднали село Дігтів. Тож наразі вирішене питання із забезпечення мешканців громади якісною питною водою.

Директор КП “Володимирводоканал” зазначив, що загальна протяжність новозбудованого водогону – 2020 м/п, діаметр труб – 90 та 50 мм. Встановлено 2 відключаючих колодязі діаметром 1500 мм із двома засувками 100 мм та однією 50 мм діаметром, а також скидний колодязь – діаметр труби 1000 мм. Крім того, встановлено нову водонапірну вежу висотою 18 м об’ємом води 15 куб.м. У Суходолах перепід’єднали до нової мережі 21 абонента, у Ласкові – 167.

Працівниця їдальні у ласківській школі Давидюк Світлана розповіла, що вода у селі була дуже поганою, ржавою із високим вмістом заліза.

“А зараз я спокійно п’ю воду і вдома, і на роботі. І готую на ній. Тож дякуємо, що ми нарешті дочекалися на якісну воду у нашому селі”, – додала жінка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя