<

Мер Володимира-Волинського прозвітував про рік роботи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:37 | 30.01.2020 / Володимир / /
Перегляди
17
/ коментарі 4

30-го січня міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк прозвітував перед громадою міста про результати роботи у 2019-му році. Подібний звіт мера відбувається щорічно відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Петро Саганюк детально зупинився на усіх аспектах діяльності у минулому році, презентував та прокоментував доходи і видатки по усіх галузях, роботу структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств міста.

Присутні вислухали звіт, переглянули відеозвіт та мали можливість задати запитання, яких було чимало.

Петро Саганюк зупинився на таких досягненнях:

Бюджет

За 2019 рік до бюджету міста надійшло понад 428 млн грн, що становить 100,6% до уточнених планових призначень.

У тому числі до загального фонду, враховуючи міжбюджетні трансферти – трохи більше 410 млн грн. У цій сумі  на 10%, порівняно з попереднім роком, зменшилась частка міжбюджетних трансфертів — медичної, освітньої субвенцій  та для  надання пільг і субсидій населенню. В цей же час надходження за власною дохідною базою зросли на майже 36 млн грн і склали понад 202 млн грн.

Минулого року відзначено ріст питомої ваги власних надходжень загального фонду майже на 50%.

До спеціального фонду торік надійшло майже 18 млн грн. Надходження за власною дохідною базою спеціального фонду міського бюджету забезпечено у сумі трохи більше 16 млн грн або 114,2% до плану на рік, зокрема, доходів, що формують  бюджет розвитку отримано майже 7 млн грн.

З метою наповнення міського бюджету, повного охоплення  оподаткуванням платників, у звітному періоді щомісячно проводився моніторинг та аналіз сплати податків до міського бюджету, за результатами якого направлялися  запити до податкової служби.

Підготовлено та направлено ряд звернень до посадовців КМУ, депутатів Верховної Ради України щодо збереження надходжень акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів. Спільними зусиллями ці надходження збережено і у 2020 році вони орієнтовно становитимуть  8 млн. грн.

Для ефективного та раціонального використання бюджетних коштів фінансовим управлінням протягом року забезпечено розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів на депозитному рахунку в державному банку на конкурсних засадах як тимчасово вільний ресурс, відволікання якого не призведе до втрати платоспроможності міського бюджету. За  2019 рік це дало міському бюджету додаткових 1,7 млн грн. В свою чергу, кошти за відсотки були використані як додатковий фінансовий ресурс та спрямовані на видатки бюджетних установ  в розрізі галузей.

Видаткова частина міського бюджету виконана на майже 430 млн грн. З них по загальному фонду – 350 млн грн.

Із загальної суми видатків 88% становлять захищені статті. На їх фінансування використано 309 млн грн. Основна частина бюджетного фінансування спрямовувалась  на освіту, соціальний захист та охорону здоров’я.

З бюджету розвитку (спеціальний фонд) у минулому році  проведено капітальні видатки на суму в понад 64 млн грн.

Економіка міста, малий та середній бізнес

Економічний потенціал міста складають 167 юридичних осіб – підприємств, з яких 16 промислових.

За оперативними статистичними даними за 11 місяців поточного року підприємствами було реалізовано продукції на майже 710 млн грн, коли за аналогічний період минулого  року лише на 602 млн грн.

Цими підприємствами за звітний період сплачено понад 62 млн грн податків до бюджетів всіх рівнів, що на 30% більше, ніж торік.

На кінець 2019 року в місті працювало 1652 фізичних – осіб-підприємців. Важливо те, що кількість підприємців в місті залишалася стабільною.

За 2019 рік 11 осіб одержали допомогу на започаткування власної справи. Загальна сума виплаченої  їм допомоги становить 440 тис. грн, що майже вдвічі більше, ніж торік

Робота міськвиконкому із залучення інвестицій

Обсяг інвестицій за 9 місяців 2019 року становив трохи більше 66 млн грн, що на 29% більше минулорічного показника.

У році, що минув, введено в експлуатацію  три багатоквартирні житлові будинки.

Реалізовувались інвестиційні проєкти за кошти  з державного та міського бюджетів. Серед найбільших – це будівництво полігону ТПВ, на що залучено більше 11 млн грн, облаштування рекреаційної зони на річці Риловиця  на майже 1,5 млн грн,  та ряд інших об’єктів. 

Інвестували кошти міського бюджету  і в комунальні підприємства міста – це і придбання спецтехніки, заміна мереж, обладнання. 

Для пошуку зовнішніх інвесторів та з метою залучення грантових коштів Євросоюзу місто приєдналося до Європейської ініціативи “Мери за економічне зростання”. В рамках цієї Ініціативи реалізовуємо  план місцевого економічного розвитку, який позитивно оцінено експертами  Світового банку.

Для того, щоб зацікавити інвесторів в місті створюється спеціальна економічна зона «Індустріальний парк» на території колишніх відстійників цукрового заводу. Наразі розробляється проєкт землеустрою про відведення земельної ділянки.

Робота МВК із сприяння та забезпечення діяльності торгівлі

У забезпеченні належної життєдіяльності міста значну роль завжди відігравала торгівля. Всього у Володимирі – Волинському налічується  315 закладів  торгівлі, 34 заклади ресторанного господарства та 70 закладів сфери  послуг.

Зокрема, у цьому році відкрито 19 нових закладів.

Громадський бюджет (бюджет участі)

Вже третій рік у Володимирі – Волинському реалізовується громадський проєкт або бюджет участі. Зокрема, у  2019  році вже  реалізовано 5 проєктів – переможців.

У 2019 році  за результатами голосування жителі міста обрали ще 8 проєктів, які будуть реалізовані в 2020 році. У міському кошторисі на ці потреби передбачено 1,6 млн грн. 

Регуляторна діяльність

Станом на 1 січня 2020 року діє 32 регуляторні акти. 

Житлово-комунальне господарство

За звітний період капітально відремонтовано 17 вулиць та провулків загальною протяжністю 5 км.

На ці потреби з міського бюджету використано понад 13 млн грн.

Також мешканцями уже оплачено ПКД та державну експертизу на 10 вулицях, ремонт яких поетапно реалізовуватиметься у поточному році.

Капітально відремонтовано 3 дворові території.

Поточний (ямковий) ремонт проводився за потреби. За звітний період такі роботи виконано покритті площею біля 5 тис. м2.

Облаштовано тротуарні та паркові доріжки – загалом укладено 1,4 тис. м2 бруківки.

В місцях розташування пішохідних переходів для зручності користування маломобільних груп населення та мам з дитячими візочками облаштовано 26 понижень на вул. Ковельській  і Луцькій.

В рамках Програми безпеки дорожнього руху та безпеки громадян на основних в’їздах в місто, ключових перехрестях та в парку “Слов’янський” встановлено 49 камер відеонагляду, в тому числі 26 в звітному році.

Освітлено сучасними світлодіодними ліхтарями 15 вулиць. Загалом, замінено 366 світлоточок на світлодіодні.

Для більш ефективної роботи із наведення благоустрою в місті за рахунок коштів міського бюджету придбано 8 одиниць спецтехніки на суму близько 5 млн грн.

Значні фінансові ресурси вдалося залучити і на екологічні заходи. Завершено будівництво полігону твердих побутових відходів (ІІІ черга) для міста Володимира-Волинського потужністю 26 тис. м/рік та терміном експлуатації 10 років.

Загальна вартість робіт із будівництва полігону –  майже 12 млн грн. З державного бюджету 10 млн грн та понад 1 млн грн з міського бюджету.

Продовжуються роботи з облаштування відпочинкової зони на річці Риловиця. Зокрема, облаштовано доріжки, освітлення та систему відеонагляду. На ці об’єкти було залучено кошти з держбюджету завдяки сприянню нардепа Ігоря Гузя.

З метою поліпшення естетичного вигляду міста постійно проводиться комплекс робіт з озеленення, посадки молодих дерев, кущів, квіткового оформлення міста.

Поряд з тим, комфортність проживання забезпечується стабільною і безаварійною роботою підприємств тепло – і водопостачання.

Зокрема, до опалювального сезону, підприємством теплових мереж проведено відповідні роботи. Також оснащено вузлами комерційного обліку теплової енергії 17 житлових будинків, на що з міської казни виділено майже 1,5 млн грн. На сьогодні це 47% багатоквартирних будинків.

Збільшено на 263 абоненти централізоване водопостачання та водовідведення.

Для сталого та безперебійного забезпечення технологічного процесу біологічного очищення стічних вод на очисних спорудах каналізації, придбано роторну повітродувку вартістю понад 1,5 млн грн. А головну каналізаційно-насосну станцію оснащено новим насосним агрегатом та перетворювачем частоти загальною вартістю майже 600 тис. грн.

В минулому році значна робота була проведена із гідродинамічного очищення ливневих та каналізаційних мереж, що покращить їх функціональний стан та зменшить ймовірність підтоплень.

Встановлено 2 спортивних та 8 дитячих майданчиків.

Проведено підсилення несучих конструкцій будинків №2 по вул. Кн. Василька та №4 по вул. І.Франка.

Варто зауважити, що у зв’язку з реорганізацією ЖЕКу в Управляючу житлову компанію з міського бюджету на капітальні ремонти житлового фонду в поточному році кошти не виділялися і усе зроблене практично за кошти з тарифу, а саме: проводились поточні ремонти дахів, часткові заміни внутрішньобудинкових мереж, розпочато заміну дерев’яних вікон на енергозберігаючі на сходинкових клітках. 

Починаючи з 2020 р., відповідно до затвердженої міської програми сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації, фінансування робіт із капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків буде здійснюватись на умовах 40% – кошти мешканців, 60% – кошти міського бюджету. За таким принципом досить успішно у місті діє 41 ОСББ.

В поточному році профінансовано майже 1 млн 163  тис. грн на утеплення фасадів, ремонт внутрішньобудинкових мереж і заміну віконних рам.

Приємно відзначити, що стан готовності виконаних робіт по 44-квартирному житловому будинку для військових становить 100% і його вже введено в експлуатацію. Також у нашому місті розпочато будівництво гуртожитків для молодшого офіцерського складу у першому військовому містечку.

Що ж до перевезення пасажирів в межах міста, то здійснювалося воно 5 приватними перевізниками по 15 маршрутах.

Загалом, за 2019 рік у сфері ЖКГ профінансовано і освоєно  коштів на загальну суму 66,4 млн грн.

Архітектура та містобудування

Управління містобудування і архітектури виконавчого комітету міської ради, окрім поточних завдань, у 2019 році працювало над проведенням актуалізації картографічної основи міста у масштабі 1:2 тис., загальна вартість договору більше 300 тис. грн без ПДВ, виконавець ТОВ «КОМПАНІЯ ГЕОНІКС».

На замовлення міської ради у 2019 році ТОВ «НПК «МІСТО УКРАЇНИ» розроблений і «Історико-архітектурний опорний план та проєкт зон охорони пам’яток архітектури».

Розпочато роботи з розроблення проєктної документації на капітальний ремонт Площі Героїв, зокрема, проведено громадські обговорення щодо врахування зауважень та пропозицій мешканців міста до представленої ескізної пропозиції.

Майно і земельні ресурси

До бюджету розвитку у 2019 році від продажу земельних ділянок надійшло понад 4 млн грн, від оренди майна – понад 1,5 млн грн  

Також за звітний період через електронну торгову систему  «ProZorro.Продажі» було продано 2 об’єкти міської комунальної власності. Це принесло міській казні понад 2,6 млн грн.

До слова, за оцінкою експертів ДП «ProZorro.Продажі» місто Володимир-Волинський увійшло до ТОП-10 міст України за отриманим доходом від малої приватизації та продажу майна

Станом на кінець року приватизовано 98,9 % державного житлового фонду.

Від розміщення зовнішньої реклами до бюджету міста за звітний період  надійшло трохи більше 170 тис. грн.

Виконавчими органами Володимир-Волинської міської ради особлива увага приділяється і питанню виділення земельних ділянок учасникам АТО. 

Державна реєстрація майна і бізнесу

Відділом з питань державної реєстрації надається 23 послуги щодо реєстрації бізнесу та нерухомого майна.

До загального фонду міського бюджету за рахунок плати від реєстрації бізнесу та нерухомості надійшло близько 300 тис. грн.

Медицина

У 2019 році набрала оберти і реформа системи охорони здоров’я, яка починалася з первинної ланки. У рамках реформи змінено статус усіх бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства.

Продовжено впровадження медичної інформаційної системи в лікувальних установах міста. Для створення єдиного медичного інформаційного простору проведено навчання персоналу, впроваджена електронна карта амбулаторного та стаціонарного пацієнта, що дозволило поліпшити організацію амбулаторного прийому пацієнтів і зменшити черги в поліклініці.

Центр первинної медичної допомоги уже уклав договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та отримує фінансування з Національної служби здоров’я України.        

На кінець звітного року  підписано 51 518 декларацій з сімейними лікарями центру, облаштований денний стаціонар для хворих дітей, запроваджено електронний запис на прийом до лікарів комунального підприємства, виписуються електронні рецепти за програмою «Доступні ліки», проведено поточний  ремонт у 24 кабінетах прийому лікарів, закуплено нове обладнання для лікарського обстеження, проведено заміну всіх вікон у  міській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

З міського бюджету у 2019 році на  реконструкцію будівлі торгового центру по вул. Луцькій, 230 під амбулаторію загальної практики сімейної медицини виділено 500 тис. грн.

ЦПМД успішно пройшов акредитацію та рекомендований на присвоєння вищої категорії.

Фінансування установ охорони здоров’я вторинного рівня для надання медичної допомоги, як і у 2018 році, проводиться за рахунок коштів медичної субвенції.

На ці потреби виділено майже 47 млн грн. Проте субвенція не покрила потреби в видатках на заробітну плату працівників та поточні видатки установи.

Тож загалом з міського бюджету на утримання установ вторинного рівня минулоріч додатково виділено майже 18 млн грн, що на 4 млн грн більше, ніж у 2018 році.

Основним напрямком фінансування були заробітна плата працівників лікувальних закладів вторинного рівня, оплата комунальних послуг, ремонти приміщень лікарні, придбання медичних виробів і обладнання, а також придбання комп’ютерної техніки.

Відремонтовано та обладнано відділення амбулаторного гемодіалізу.

Соціальний захист

Загальний фінансовий ресурс, спрямований для забезпечення їх виплати із року в рік зростає. І за звітний період сума фінансування усіх видів допомог склала майже 51 млн грн. Їх отримали близько 2,5 тис. містян.

В системі соціальних допомог, які надаються родинам, найбільш ефективними, з точки зору забезпечення потреб сім’ї, є допомога при народженні дитини та одноразова натуральна допомога «Пакунок малюка».

Також виплачуються кошти малозабезпеченим сім’ям. Лише у минулому році посвідчення «Багатодітної сім’ї» отримали 285 дітей та 100 батьків.

Двом матерям присвоєно почесне звання «Мати-Героїня».

З метою зменшення грошового навантаження в зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги, житлові субсидії у місті одержували майже 4 тис. Домогосподарства і 8 тис. Пільговиків.

Діє і ряд інших допомог.

У минулому році у «Молодій гвардії» оздоровлено  12 дітей та ще 21 дитина у «Артеці».

34 дитини пільгової категорії за кошти обласної субвенції та на умовах співфінансування з місцевого бюджету оздоровились в позаміському закладі «Оздоровчий табір «Світязь».

У зв’язку, із ситуацією, що склалася на Сході України, на обліку в управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради  перебуває 71 внутрішньо переміщена особа.

Не можливо оминути увагою й соціальний захист учасників АТО/ООС. Всі вони перебувають на обліку в управлінні соціального захисту.

Сім’ї загиблих, поранених та учасників АТО звільнені від оплати за відвідування дітьми дитячої, художньої і музичної школи, а також за харчування в закладах освіти. Такі діти мають можливість безкоштовно відвідувати міський плавальний басейн.

Відтак,  сім’ям загиблих військовослужбовців, учасників АТО/ООС за рахунок коштів місцевого бюджету надано пільги у розмірі 50% на житлово-комунальні послуги та 18 таким сім’ям надано матеріальну допомогу на вирішення невідкладних  матеріально-побутових проблем.

Також за кошти субвенції з державного бюджету (670 тис. грн) придбано житло для матері загиблого військовослужбовця.

На особливому контролі в управлінні перебуває питання пільгового перевезення пасажирів, на яке у 2019 році були укладені договори з приватним перевізником Тищуком. На ці цілі використано майже 836 тис. грн.

У місті постійно проводиться робота і щодо легалізації та своєчасної виплати заробітної плати. За її результатами у бюджет міста щомісячно надходило понад 180 тис. грн

В цілому за рік розмір  середньомісячної заробітної плати становить 8012 грн, що майже у 2 рази вище мінімального рівня, передбаченого законодавством.

Ще одним напрямком соціального захисту громадян є робота територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Володимира-Волинського, де на початок  цього року обслужено 1085 осіб.

Освіта

Виконання міського бюджету забезпечило й належне функціонування закладів освіти.

Забезпечення всебічного розвитку дітей дошкільного віку, здійснюють 5 закладів дошкільної освіти, де у 48 групах виховується 1403 дитини. Показник охоплення  дітей віком від 2 до 6 років – 86%.

У 2019 році на базі будівлі Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради створено комунальний «Заклад дошкільної освіти (дитячий садок) № 3 «Сонечко» Володимир-Волинської міської ради, у якому розвиваються, виховуються, навчаються 92 дитини.

Для створення оптимальних зручностей для батьків та дітей у ЗДО функціонують вечірні групи. Важливо зазначити, що протягом багатьох років не існує черги щодо прийняття дітей у дитячі садки міста.

Вартість одноденного утримання одного вихованця у дитячих садках міста зросла.

Загальну середню освіту діти міста здобувають у 5 загальноосвітніх навчальних закладах. Майже 1000 школярів  навчається за програмою Нової української школи.

Забезпечено організацію безкоштовного харчування учнів 1-4-х класів.

Постійна увага приділяється зміцненню матеріально-технічної бази та проведенню поточних і капітальних ремонтів закладів освіти міста.  На ці потреби було виділено майже 19 млн грн, з яких 3,5 млн  грн вдалося залучити із державного бюджету.

З метою стимулювання праці педагогів та обдарованих дітей управління освіти за підтримки виконавчого комітету міської ради щороку проводить свято «Зоряний олімп».

Проведено міський конкурс «Успішний педагог» за результатами якого призначено виплату одноразових стипендій 10 педагогам міста.

Також виплачено стипендії міської ради кращим учням та студентам освітніх установ міста на суму понад 61 тис. грн.

Переможцями обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2019 році став 31 учень закладів загальної середньої освіти міста.

Особлива увага приділяється охопленню освітою дітей з особливими освітніми потребами. У дошкільних закладах створено 6 спеціальних груп, де виховується 120 дітей. У школах організовано 20 інклюзивних класів для 31 дитини, ще 22 дитини навчається за індивідуальною формою.

Успішно продовжує свою роботу «Жовта парасоля». До речі, наприкінці минулого року центр отримав ключі від спецавтомобіля, який відповідає усім вимогам щодо перевезення діток. Він обладнаний спеціальним підіймачем для осіб, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Володимир-Волинський став місцем проведення спортивно-масових заходів міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Футбольна команда «Ладомир» взяла участь у чемпіонаті України з футболу серед жіночих команд Вищої ліги сезону 2018-2019 років та у Кубку України з футзалу серед жінок сезону-2018-2019, де здобула впевнену перемогу. Також гарно зарекомендували себе наші спортсмени й у чемпіонатах України з гирьового спорту. Візитною карткою міста став турнір зі стрибків у висоту «Володимирські висоти». Дані змагання проводились у 2019 році вже вшосте, а серед учасників були чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи, учасники Олімпійських ігор.

Відповідно до завдань міської цільової програми «Житло для молоді» у 2019 році кошти в сумі 440 тис. грн для пільгового довготермінового державного кредиту на придбання житла отримали 2 молоді сім’ї.

25 квітня 2019 року місто Володимир-Волинський у рамках глобальної ініціативи ЮНІСЕФ у м. Києві отримало міжнародний статус – кандидата «Громада, дружня до дітей та молоді».

Важливе місце відведено і роботі з дітьми-сиротами, дітьми, що залишились без піклування батьків, які проживають в сім’ях опікунів, є вихованцями дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей та дітей з сімей загиблих військовослужбовців. Ця категорія дітей отримує кошти на придбання шкільної та спортивної форм, шкільне приладдя, солодкі та грошові подарунки до свят.

Соціальне житло надано дитині-сироті, а для купівлі ще 1 отримано фінансування.Також відремонтовано квартиру  дитини, позбавленої батьківського піклування.

У 2019 році соціальними послугами було охоплено й 294 сім’ї, які потрапили у складні життєві обставини.

З метою надання благодійної допомоги цим сім’ям налагоджено тісну співпрацю з громадськими, релігійними та благодійними організаціями, серед яких «Берег надії» й Благодійний фонд «Матері Божої Неустанної помочі».

Культура

У галузі культури послуги надають 6 закладів.

Вагомі здобутки у мистецьких школах. Їх вихованці отримали чимало перемог в конкурсах різних рівнів.

146 заходів проведено у 2019 році  культурно-мистецьким центром

Значно активізувалася і діяльність бібліотечних закладів міста, де впроваджуються інноваційні методи роботи з читачами, проводяться  зустрічі з письменниками та іншими відомими постатями.

Проводились заходи й щодо зміцнення матеріально-технічної бази міських закладів культури

В цілому торік  на діяльність установ культури міста  використано понад 16 млн грн.

Міжнародне співробітництво. Проектна діяльність

У напрямку проєктної діяльності підтримано три заявки. Одна із них – це фестиваль «Князівський шлях до трону».

Також із жовтня минулого року у виконкомі працює волонтер із «Корпусу миру».

 Володимир-Волинський тісно співпрацює з містами Республік Польща та Німеччина.

У свою чергу, ми гостино приймали наших партнерів під час святкування Дня міста та Дня Європи. До слова, під час відзначення останнього школярі з міст Цвікау та Грубешів змагалися у квесті та представили свої музичні номери. Також у минулому році відбувся освітній обмін, у якому взяли участь 10 дітей та 2 педагоги.

Підтримка армії

Невід’ємно пов’язані з соціальною, культурною, економічною сферами життєдіяльності міста і військові частини, які тут дислокуються. Тож ми намагалися усіляко сприяти їх комфортному проживанню.

Надано шефську допомогу для придбання будівельних матеріалів, оргтехніки, продуктів харчування на загальну суму понад 800 тис. грн, безоплатно виконані роботи та надані послуги з благоустрою військових містечок. Профінансовано заходи військового комісаріату міста з питань організації військово-облікової роботи та організованого проведення приписки та призову громадян на військову службу.

Також у минулому році 13 військовослужбовців, звільнених з військової строкової служби, отримали матеріальну допомогу на суму 52 тис. грн.

Адміністративні послуги

Міська влада активно працює і над забезпеченням якості надання адміністративних послуг.

У минулому році до Центру надійшло 19 924 звернення з питань отримання адміністративних послуг. Залишаються популярними та запитуваними послуги з реєстрації місця проживання.

 Загалом, від надання адміністративних послуг у міську казну надійшло більше 2 млн грн.

Звернення громадян. Архів

Також торік розглянуто 1 360 звернень громадян.

Мною та моїми заступниками проведено 144 особистих прийоми громадян. Питання, з якими найчастіше зверталися містяни, стосувалися комунального господарства, земельних відносин, архітектури та будівництва, соціального захисту населення, транспорту, охорони здоров’я, а також  надання матеріальної допомоги на лікування.

Опрацьовано 24 депутатські запити та 142 депутатських звернення. Також мною було прийнято 396 розпоряджень та підписано 152 доручення. Опрацьовано 64 запити на публічну інформацію.

У звітному періоді скликано та проведено 6  сесій міської ради та 15 засідань виконкому, під час яких прийнято 197 та 383 рішення відповідно.

Протягом звітного періоду документообіг в цілому складає  6 859 документів, з них 4 034 документи вхідної кореспонденції та 2 825 документів вихідної кореспонденції.

Згідно з планом роботи у  2019 році працювали і архівний та трудовий відділи.

Як бачимо, наші спільні досягнення – це запорука подальшого успішного розвитку міста.

Запитання, які задали меру після звіту

Дякуємо за відремонтований майданчик на стадіоні «Олімп». Чи проводитиметься надалі така робота у місті?

“Нам в цьому році необхідно відремонтувати дах спортивного об’єкту «Космос». Необхідно приступити до ремонту плавального басейну. Він вже експлуатується багато років. Сесія міської ради, думаю, підтримає”.

Коли в місті почнуть сортувати сміття?

“Полігон зробили, безперечно треба сортувати. Зараз підприємство просить певну суму коштів, щоб купити прес, бо багато пляшок пластикових є. Треба пресувати їх у куби, адже його можна продавати”.

Що з водою в військовому містечку?

“Не вистачало напруги в електромережі. Там будуються ще гуртожитки. Мені вчора сказав начальник районенерго, що військові міняють трансформатори на більш потужні і буде достатньо напруги, щоб забезпечити містечка водою”.

Що з Устилузькою? (Чи відремонтують ред.)

Відповідь дав начальник міського управління ЖКГ Віктор Фіщук:

“За попередньою інформацією проектно-кошторисна документація проходить експертизу у Києві. Займається Служба автомобільних доріг”.

Фіщук зауважив, що у 2020-му році повинні приступити до роботи над ремонтом Устилузької вулиці.

Чи приєднається Заріччя до міста?

“Ми не проти. Але є депутат міської ради… мене дивує позиція. Не стільки треба приєднуватися, скільки місто має мати свій префектний округ. Ми нічого не ділимо. Хтось зацікавлений, мабуть, з його команди (про голову ОТГ ред.). Бо на 5 тисяч чоловік мати 26 службовців… Я не проти щоб Пальонка був, не треба грати на таких позиціях… Не хочуть іти до міста, підуть до Зимно. Зарплати в Католика менші…

Що буде з медициною?

“Ми даємо на медицину 8 мільйонів. Якщо так, то є люди з громад, які лікуються. То треба з ОТГ три мільйони. Так само по освіті. Треба порахувати, скільки дитина обходиться. В середньому бюджету дитина обходиться біля 4 тисячі. Все міський бюджет не може потягнути”.

Коли відремонтують площу?

“Геолокація зроблена. Є складні елементи. Геолокація повністю не опрацьована. У нас через площу іде каналізація і вона закопана на глибині 5 метрів. Треба дослідити чи підтікає вона, там аварійні будинки.

Неправомірна ціна стягується зі споживачів за послуги Управляючої компанії. Треба, щоб самі мешканці визначали ціну.

Відповідь дав начальник управління ЖКГ Віктор Фіщук:

“Реорганізація завершилася в лютому. На сьогодні ми бачимо правильність рішення. Є певні нарікання, але вони завжди є. Проте він реорганізації ЖЕКу в Управляючу компанію якість надання послуг значно покращилася”.




коментарів: 4
    • Петро Данилович рулить! Заріччя – загарбати, або “підуть до Зимно”. А не злипнеться Вам від префектури? Хто Вам дав право вирішувати долю успішної самодостатньої громади?

  1. Петро Данилович уже розприділив, що робити з Зарічанською громадою? За його помахом руки – або до міста, або “підуть до Зимно”? Петре Даниловичу, коли ж Вам уже “обірветься” розпоряджатися майбутнім цілих громад? Застить очі успіх зарічанців чи просто земельки для всіх місцевих князьків уже не вистачає?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок