<

Меморандум про співпрацю із Волинською торгово-промисловою палатою підписали у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 10.03.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Підтримка малого та середнього бізнесу, захист прав інтересів, пошук іноземних партнерів для вітчизняних виробників та ряд інших послуг- сфера діяльності Волинської Торгово-промислової палати. 10-го березня на “круглому столі” із підприємцями міський голова Петро Саганюк підписав Меморандум про співпрацю із цією структурою. Президент палати Надія Мотронюк розповіла присутнім про додаткові можливості та нові горизонти, які відкриває перед бізнесменами така співпраця.

Основне завдання Волинської ТПП – захист інтересів підприємств та приватних підприємців, сприяння та надання допомоги у веденні бізнесу, просування товарів виробників області на внутрішні та зовнішні ринки. Наступного року палата святкуватиме своє сторіччя. Від моменту підписання Меморандуму місцеві підприємства матимуть змогу стати дійсними членами бізнес-організації, що дасть можливість вийти на міжнародний економічний рівень.

“Наразі ми займаємося пошуком нових ринків збуту для українських товарі. Це необхідність, продиктована ситуацією у стосунках нашої держави із Росією. Раніше 60% продукції ми збували саме туди, однак на даний час такої можливості немає. Відповідно, намагаємося налагодити співпрацю із країнами Африки, Іраном, Японією та іншими азійськими країнами. Однак, кожна держава, особливо європейська, має свої, досить високі вимоги до продукції, яку випускає на свій ринок. Будемо відвертими, не багато українських виробників можуть відповідати вимогам Євросоюзу”, – розповіла президент ТПП пані Мотронюк.

Однак, співробітники Торгово-промислової палати практикуються у сертифікації місцевих товарів на походження, сертифікатів відповідності, проводять судові, товарознавчі та будівельно-технічні експертизи. Окрім того, займаються визначенням кодів Української класифікації товарів у зовнішньоекономічній діяльності, проводять радіологічний контроль товарів.

“Важливим аспектом нашої роботи є допомога в оформленні віз для дипломатичних та економічних делегацій, які приймають участь у виставках, форумах, семінарах. Цьогоріч, у червні, в Луцьку пройде міжнародний трейд-клуб за участі близько 14-ти представників дипломатичних організацій із країн Сходу та Європи. В рамках клубу відбуватиметься економічний форум. Це дасть можливість підприємцям з Волині налагодити співпрацю з іноземними бізнесменами та налагодити партнерську діяльність”, – розповіла Надія Мотронюк.

Місцеві підприємці, присутні на “круглому столі”, цікавилися вартістю вступу у палату та цінами на послуги, що надає організація. “Ми госпрозрахункове підприємство, відповідно, наші послуги платні. Однак, вони зазвичай на 10-15% нижчі, ніж в інших комерційних структурах. Окрім того, дійсні члени Торгово-промислової палати мають постійні знижки на послуги. Вступний внесок для підприємства вартує 400-та  гривень, щорічні внески градовані в залежності від кількості працюючих: до 50-ти співробітників – річний внесок 500-т гривень, більше 50-ти чоловік – 1000-ча гривень. Однак, повірте, ці гроші підприємства використовують у своїх інтересах системою знижок”, – розповіла президент палати.

Місцеві підприємці кажуть, що результативність співпраці із Волинською ТПП можна буде оцінити з часом, у процесі роботи.

IMG_2841
IMG_2846




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок