<

Матвійчук просить область виділити кошти для житла сім’ї у Володимирі, яка виховує 9 неповнолітніх сиріт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 27.05.2021 / Володимир / /
Перегляди
116
/ Коментарі відсутні

У Володимирі у будинку сімейного типу Бучковських пані Наталія виховує станом на травень 2021-го року 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Житло, в якому мешкають діти, не відповідає соціальним нормам, які ставить держава.

Про це розповів депутатам Волинської обласної ради 27-го травня під час озвучення депутатського запиту Ярослав Матвійчук.

За його словами, дитячий будинок сімейного типу був створений у 2003 році. Зараз у ньому виховується 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (4 з них в 2021 році стануть повнолітніми), в тому числі 3 дітей з особливими потребами.

Будинок, в якому вони проживають, побудований ще у 1963-му році. Загальна його площа – 96 квадратних метрів, а житлова площа – 53. 

Це житло не відповідає соціальним  нормам забезпеченості  житловою площею, зазначив Матвійчук, адже згідно з соціальними нормами, загальна площа будинку повинна  бути не меншою, ніж  166 метрів квадратних.

У запиті депутат облради просить виділити державну субвенцію на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу у Володимирі.

Запит Ярослава Матвійчука обласні депутати підтримали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок