<

Маленька жителька Володимирської громади наколядувала 5 тисяч гривень на ремонт авто для ЗСУ

20:41 | 18.01.2024 / Володимир / , /
Перегляди
504
/ Коментарі відсутні

Ще трохи соромлячись, маленька Соломійка із Суходіл Володимирської громади переступала поріг осель сусідів, родичів та односельців, щоб ніжним дитячим голосом, колядуючи, сповіщати про народження Сина Божого й віншувати на щасливий переможний Новий рік. Щоб дитина почувалася впевненішою, поряд із нею була мама Світлана. Такий зворушливий дует, звісно, нікого не лишав байдужим, тож і не дивно, що їх запрошували завітати знову, щоб ще й пощедрувати.

А коли сусід запропонував зробити це задля підтримки наших захисників, які нині так потребують автомобіля, котрий якраз на ремонті у волонтерів, то дівчинка охоче відгукнулася і з величезним завзяттям долучилася до доброї справи, пише журналістка Валентина Тиненська для газети «Слово правди».

У сім’ї Вакул усі четверо дітей розуміють важливість підтримки українських захисників на шляху до такої омріяної перемоги, адже їхній тато – серед хоробрих воїнів ЗСУ. Олег на передовій нашої боротьби за волю й незалежність ще з часів АТО/ООС.

Мама, яка, до речі, у минулому також військовослужбовиця, разом із доньками долучається до усіх благодійних ініціатив та зборів, які проводяться у селі. Старші Яна, Уляна та першокласниця Соломійка – беруть активну участь у різних заходах на підтримку військових, які організовують у їхньому ліцеї, створюють малюнки для захисників на фронт. Дівчата також відвідують Володимирську музичну школу і є учасницями благодійних концертів, які проходять у мистецькому закладі. Їхня найменша сестричка Даринка, якій лише чотири роки, теж намагається усюди й в усьому наслідувати старших.

У період Різдвяних свят Яна та Уляна разом із іншими колядниками із Суходільського будинку культури, на чолі із завідувачкою Тетяна Гукало, ходили від хати до хати, прославляючи народження Спасителя та збираючи кошти для ЗСУ, які згодом колектив передав волонтерам для закриття актуальних потреб військових.

За прикладом старших сестричок, цьогоріч колядувати виявила бажання й Соломійка. Вона вивчила дві колядки та різдвяні віншування. Усі наколядовані кошти дівчинка з мамою передали нововолинцю Олександрові Фісаюку, який активно допомагає закривати найнагальніші потреби воїнів. Вражений дитячим вчинком волонтер на своїй сторінці оприлюднив допис зі словами вдячності цій дівчинці за небайдужість та щире бажання допомагати: «Хочу подякувати Соломії Вакулі з Суходіл, маленькій дівчинці з великим добрим щирим серцем, яка наколядувала і передала для наших захисників на ремонт автомобіля п’ять тисяч гривень. З такими дітьми у нас є майбутнє!».

Кошти, які надала Соломійка, спрямували на ремонт автомобіля для одного з військових підрозділів, у якому служать жителі Володимирщини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок