<

Лікарні у Володимирі хочуть припинити виплату коронавірусних коштів: які будуть наслідки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:16 | 26.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
62
/ коментарів 6

Територіальному медичному об’єднанню у Володимирі хочуть припинити фінансування ковідних коштів. Такі наміри оголосила Національна служба здоров’я України. Також фінансування збираються припинити надавати і НЦМЛ та ще ряду лікарень.

До списку медзакладів, які залишаться базовими (опорними) по лікуванню хворих з коронавірусом, віднесли тільки три на цілу область: Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Волинська обласна інфекційна лікарня, Волинська районна лікарня.

Читайте також: У Нововолинської ЦМЛ хочуть забрати статус опорної для лікування ковідних хворих, попри наявність усіх умов

Йдеться про припинення фінансування приблизно у 2 мільойни гривень, які раніше Володимир-Волинське ТМО отримувало щомісяця. Біля мільйона витрачали на доплати медикам, решту– на ліки для хворих з COVID-19.

Поки фінансування “коронавірусних” передбачене лише до 1-го червня. Як розповіла БУГу керівник Володимир-Волинського ТМО Тетяна Ващук, такі зміни призведуть до того, що хворі з коронавірусом, які лікуватимуться на стаціонарі, не зможуть отримувати безкоштовне лікування, а лікарі, що працють з коронавірусними хворими, не отримають обіцяних до 300 відсотків, доплат.

За словами Тетяни Ващук, медична установа, як і багато інших, уже звернулася до НСЗУ та інших інстанцій з проханнями не допустити такого. Адже лікарня лишиться сам на сам з коронавірусом, тому що відмовляти пацієнтам у лікуванні ніхто не буде, всеодно багато будуть лікуватись по місцю проживання і не всі матимуть можливість їхати у Луцьк.

Варто зазначити, що за показниками НСЗУ, у Володимирі протягом березня-квітня пролікувалося від ковідних пневмоній, більше 150-ти людей. За цим показнником місто посідає одне з перших місць в області,це результат потужної роботи медзакладу на фоні інших лікарень району.

“Як дивитися в очі медпрацівникам, які за свою роботу вже не отримуватимуть цих грошей? Крім того, треба зважати, що незабаром ,ймовірно ,прийде індійський штам або ще якийсь штам коронавірусу,з яким нам прийдеться боротись. Всі ми бачили, що відбувалось в Єропейських країнах. Одним словом, COVID -19 в червні не закінчиться, країна не має права лишати медиків на призволяще,”– говорить Тетяна Ващук.




коментарів: 6
  1. так теоретично воно є тільки закінчилося в моєму випадку цвинтарем. Контролю над коштами немає.

  2. Наслідки будуть дуже втішні: не стане хворих на рону.
    Ось побачите!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота