<

КП «Володимиртепло» не збільшуватиме тарифи для населення на теплопостачання та гарячу воду

14:36 | 7.09.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
131
/ 1 коментар

Тарифи на теплопостачання та гарячу воду для населення у громаді Володимира залишаться на рівні, які були встановлені 24-го лютого 2022 року.

Про це інформують на сайті міста.

В порядку вимог законодавства КП “Володимиртепло” інформує, що розрахункові (планові економічно обґрунтовані) тарифи складають (з ПДВ):

  1. Населення: теплова енергія та послуга з постачання теплової енергії – 2559,95 грн./Гкал, послуга з постачання гарячої води – 159,85 грн./куб.м;
  2. Бюджетні установи й організації: теплова енергія – 3998,64 грн./Гкал, послуга з постачання гарячої води – 255,74грн./куб.м;
  3. Інші споживачі: теплова енергія та послуга з постачання теплової енергії – 3788,16 грн./Гкал.

Також міська рада показала таблицю порівняння тарифів, які передбачалися до застосування в опалювальному періоді 2022/23 рр.(згідно з рішенням виконкому Володимирської міської ради від 22.09.2022 р. № 300, з ПДВ) і розрахункових (планових) тарифів на 2023/24 рр.

Мешканцям нагадують, що в опалювальному сезоні 2022/23 рр. КП «Володимиртепло» перебувало на спрощеній системі оподаткування, що дало можливість перерахувати вартість комунальних послуг і частково знизити тарифи на послуги, зокрема для населення. Проте, у зв’язку із законодавчими змінами і скасуванням спрощеної системи, в т.ч. для КП «Володимиртепло», і фактично поверненням на загальну систему оподаткування, в прийдешньому опалювальному періоді підприємство повернулося до статусу платника ПДВ. Тарифи, які застосовувались в опалювальному сезоні 2022/23 рр. на спрощеній системі оподаткування, були затвердженні рішенням виконавчого комітету Володимирської міської ради від 27.10.2022 №361. Рівень відшкодування даними тарифами собівартості надання послуг – 96,4%. Тарифи на комунальні послуги, які мали б застосовуватися підприємством, як платником ПДВ, були затверджені рішенням виконавчого комітету №300 від 22.09.2022.

Розрахунки планових тарифів здійснені згідно Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою КМУ від 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги». Формування тарифів проведено з обґрунтуванням усіх статей витрат відповідно до вимог Закону України «Про теплопостачання» із забезпеченням відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

Обґрунтуванням зміни розрахункових тарифів є відхилення по основних складових витрат, зокрема:

1) зменшення обсягів реалізації теплової енергії на 5,3%, в т.ч. по населенню на 6,6%;

2) зменшення частки споживання природного газу для виробництва теплової енергії на 3,0% за рахунок переведення котелень на альтернативні види палива;

3) зростання вартості твердого палива на 14,2%;

4) зростання ціни електроенергії на 42,5%; 

5) законодавче скасування можливості перебування підприємства на спрощеній системі оподаткування та обов′язковий перехід на загальну систему оподаткування (відновлення статусу платника ПДВ);

6) зростання цін на матеріали, запчастини, комплектуючі, інші матеріальні ресурси – на 6,2%;

7) зростання витрат на амортизацію у 2,3 рази у зв′язку із введенням в експлуатацію основних засобів;

8) оптимізація витрат на оплату праці на 4,4% за рахунок зменшення чисельності виробничого персоналу в результаті виконання заходів диспетчеризації та автоматизації котелень. 

Структура планових тарифів КП «Володимиртепло» для ознайомлення можна за посиланням.




один коментар
  1. дійшло до клоунів що і по тих тарифах за ті нечистоти з кранів люди не мають звідки платити, не усі ж мають скидку на половину комуналки..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота