<

Композитор Сергій Шишкін пропонує, аби Володимир-Волинському повернули історичну назву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:58 | 11.06.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Серед відомих та активних мешканців Володимир-Волинського все частіше лунають думки про повернення місту історичної назви. 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Так, внаслідок третього поділу Польщі у 1795 році, місто увійшло до складу Російської імперії, як один з повітових центрів Волинської губернії. Тоді ж місто було перейменоване з Володимира на Володимир-Волинський, з метою відрізнити його від російського Владимира на Клязьмі.

У коментарі «Вголосу» відомий волинський бард та композитор Сергій Шишкін відзначив, що настав час повернути місту історичну назву: «Знову чую про декомунізацію географічних назв. А чому не говорити про демосковизацію? Випадок з моїм рідним Володимиром-Волинським зовсім не поодинокий. Всі, хто трохи поїздив по Україні, представляючи рідне місто, знають яка це проблема з плутаниною. Нас просто не ідентифікують. Для розвитку туризму понад тисячолітнього міста гірше не може бути. Я тому і фестиваль «Володимир» колись назвав – для ідентифікації. Тож час відновлювати історичну справедливість, тим більше, що все змінюватиметься у зв’язку із проведенням адмінреформи. І цей момент потрібно використати».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок