<

Комісія облради рекомендувала сесії підтримати рішення про створення спортивного ліцею на базі «Центру освіти» у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 19.08.2021 / Володимир / /
Перегляди
769
/ Коментарі відсутні

18-го серпня на засіданні Волинської обласної ради з питань освіти і науки депутати рекомендували сесії схвалити проєкт рішення «Про створення спортивного ліцею у Володимирі».

Начальниця управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна пояснила, що спортивний ліцей створять на базі “Центру освіти” у Володимирі, йдеться на сторінці у фейсбуці обласної ради.

“Ймовірно, він не потребуватиме фінансування з обласного бюджету. Оскільки змінилось законодавство, і кожна територіальна громада тепер має право утворити власний профільний ліцей, за умови, якщо у 10-му класі є не менше 50-ти учнів. Очевидно, що з часом всі профільні ліцеї перейдуть у підпорядкування громад. Таким чином у юрисдикції обласної ради залишаться лише ті ліцеї, які утворять декілька невеликих громад”, – зазначила Плахотна.

На засіданні комісії був присутній перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.

“Наміри Офісу Президента і Кабміну свідчать про те, що в держави є бажання фінансово підтримувати спортивні заклади. Зрештою, Волинь – край спортивний і мати свій спортивний ліцей – це дуже важливо”, – наголосив пан Юрій.

Плахотна зауважила, що в разі прийняття рішення про створення ліцею – заклад запрацює уже з 1-го січня та отримає можливість на державне фінансування.

“Волинь – одна із небагатьох областей України, яка не має спортивного ліцею, однак показує хороші результати у спорті”, – сказав Андрій Бокоч, який також був присутній на засіданні.

Більшістю голосів члени профільної комісії рекомендували сесії підтримати це рішення.

Нагадаємо, у Володимирі на базі ліцею “Центр освіти” створять перший в області спортивний інтернат.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок