<

Джаз, академічна музика та old school: плейлист від Олександра Чишія з Володимира на випадок, коли виразитись словами недостатньо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 14.02.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1004
/ Коментарі відсутні

Для володимирчанина Олександра Чишія музика – це поняття, яке неможливо описати якоюсь загальною фразою, це скоріше про почуття та сенс. Її кількість, різноманітність та цінність свідчать, що музика є набагато «більшим» поняттям, аніж ми можемо усвідомити.

“Музика – це інструмент, яким до певного часу керувався світ (а може і досі)”, – вважає хлопець.

Музичними творами для розширення душі та для мелодійного доповнення різних життєвих подій поділився екс-учасник “Голосу країни. Діти 2015” Олександр Чишій.

Оперний співак з Володимира, який навчається в Києві та п’ятий рік присвячує себе класичній музиці, вважає, що музика – це мова людей, для яких звичайних слів замало, це естетичне висловлення будь-чого.

Про класику

На жаль, зараз класична музична творчість забувається, та в будь-якому випадку ми вимушені поважати музикантів ранніх епох, оскільки саме вони встановили усім відомі норми музики, без них її не існувало б взагалі.

Зазвичай, в музику класичних композиторів Саша заглиблюється, коли має в планах виконати певну композицію. Аби влучно і правильно передати всі думки композитора, за словами хлопця, треба ознайомитися з його ідеями, та проаналізувати всю творчість. Наразі він переймається Бетховеном, його оперою Фіделіо, Прелюдіями і фугами Баха, оперою Доніцетті, романсами Шуберта, Чайковського, Лятошинського.

“Часто переслуховую концерти Шопена, Рахманінова та Чайковського для фортепіано з оркестром”.

А ще у школі майбутній співак навіть подумати не міг, що подібна музика може приносити таке задоволення, хоча, ще тоді, у музичній школі, на уроках у нього були композитори-фаворити.

“Оскільки займаюся саме оперним співом, з неймовірним задоволенням слухаю оперних класиків усіх епох, Лисенка, Моцарта, Чайковського, Верді, Леонкавалло, Бізе, Рубінштейна, тощо”.

Про old school

Найдовше та найстабільніше, з Олександром по життю крокує гурт “System of a Down”. Уже близько десяти років йому складно уявити собі день без їх хоча б однієї пісні.

Неймовірне задоволення музиканту приносить переслуховування олд-скульних реп-виконавців типу ТНМК, ВУЗВ.

“Багато моїх знайомих, товаришів музикантів роблять хорошу, якісну джазову музику, як наприклад гурт “Hyphen Dash””.

Про джаз

Оперний співак дізнався про його існування на першому курсі, коли йому було 17 років. До цього навіть не знав, що таке існує. На повторі в Сашиному плейлисті вже кілька років такі джазові артисти та гурти як:

Крістіан Скот

Снаркі Паппі

“Mouse on the keys”

Giant Steps (куди ж без традиції)

The Funky Knuckles

Цей гурт “оформлює” свою творчість настільки оригінально, що доки ти додивишся на одному подиху їх кліпи, то і не помітиш як за вікном світатиме…

Ну і для настрою, просто подивіться і зрозумійте – що таке фірмà

“Сплю, часом, під Йонаса Мунка. Ставлю на колоночці мінімальний звук, і засинаю в блаженстві”.

Про українське

“Україна особисто мене дивує своєю якісною, ідейною, потужною рок-музикою, яка надихає мене віднедавна, з часів фестивалю “Княжий” у Володимирі. Із захопленням переслуховую альбоми Цвяха. Колосальне захоплення у мене викликає українська класична народна творчість, яка налічує безліч неймовірних творів, які я звісно залюбки слухаю і виконую”.

Хлопець також не оминає стороною аматорську музику, регулярно переслуховує шедеври, які представляє СаундКлауд та навіть має підбірку з музикою Володимирських артистів.

“Минулої весни до мене підійшов басист групи Етнатера і запропонував спробувати попрацювати з ними! Я був щасливий, бо це була честь для мене! Ми провели кільки репетицій і тоді я зрозумів, що таке справжній “гурт”. Вкотре переконався, що любов до музики не має меж”.

На жаль, Сашин стиль виконання не співпав з їхнім, але він безмежно вдячний хлопцям за те, що “окунули” його у справжнє мистецтво і він дізнався, як створюється рок.

“Ідейність музики, а головне – віра – це те, чого не вистачає сучасним “артистам” і те, що я відчув кожною клітинкою на виступі “Етнатери” на Княжому!”

Взагалі у світі настільки багато прекрасної музики у кардинально різних стилях, що іноді питання “хмм, що ж увімкнути…” затягується на кілька десятків хвилин.

З плином часу, на жаль, втрачається унікальність музики, її складність, важливість та вплив. Та музика жива, вона розвивається і не дивлячись на те, що смак біднішає, є люди, які роблять якісно і цікаво!

Відколи співак займатися професійно музикою, яка вражає своїм різномаїттям, його чи не щодня бентежить така проблема, як бажання і, на жаль, неможливість послухати всю музику в світі.

“Це здається досить дикою, та для мене суттєвою проблемою, але чому б не спробувати…”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок
20 Травня, Понеділок