<

До школи у громаді Володимирі пішли понад 400 першачків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 1.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
291
/ Коментарі відсутні

1-го вересня у Володимирі майже не проходили урочисті традиційні лінійки у школах. У деяких навчальних закладах їх провели напередодні (кожен клас окремо), в інших – онлайн.

Війна внесла свої корективи у шкільне життя по всій країні, зокрема й у Володимирській громаді. В цілях безпеки, традиційних масштабних урочистих лінійок не проводили. В одних навчальних закладах вони пройшли напередодні, 31-го серпня, в деяких 1-го вересня, але кожен клас окремо, а в деяких – у онлайн-форматі.

Як повідомила БУГу начальниця гуманітарного відділу Оксана Бігун, агалом до першого класу в громаді Володимира цьогоріч за парти сядуть 444 першокласників у 19 класах, що на 2 класи та 143 учні менше ніж торік. Загалом у закладах освіти попередньо буде навчатися 4 806 учнів у 191 класі. 

До слова, батькам дозволили самостійно вибирати, у якій формі навчатимуться їхні діти. Більшістю голосів, зупинилися на змішаній та сімейній.

Щоб діти могли відвідувати навчальні заклади, у школах влітку облаштували укриття. На це з міського бюджету виділили близько 7 млн грн. Єдиним навчальним закладом, який не має укриття, де діти навчатимуться дистанційно – це гімназія, хоча деякі класи там уже перейшли в інші школи. Адже її вирішили перепрофілювати на ліцей з профільними напрямками для старших класів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок