<

Десята річниця трагедії під Волновахою: у Володимирі вшанували полеглих Героїв

13:51 | 22.05.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
538
/ Коментарі відсутні

22-го травня у Володимирі на площі біля стели загиблим Героям пройшли пам’ятні заходи до 10-ої річниці трагедії під Волновахою.

Рівно 10 років тому 22-го травня 2014 року, неподалік міста Волноваха Донецької області проросійські бойовики фактично розстріляли один із підрозділів сил АТО. Тоді загинуло 17 воїнів 51-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України з Володимира (нині 14 ОМБр), ще 30 зазнали поранень. На той момент таких втрат за один бій українська армія ще не знала.

На заході у Володимирі були присутні рідні бійців, які віддали своє життя за незалежність нашої держави в АТО/ООС та нинішній повномасштабній війні з росією. Священнослужителі ПЦУ, які відслужили панахиду за полеглими воїнами, влада міста та району, військовослужбовці та активні мешканці міста.

Після молебню, присутні поклали квіти та на колінах віддали шану перед портретами загиблих військовослужбовців на символічній дошці пам’яті. Варто зазначити, що в цей день у Володимирській громаді приспущені державні прапори на приміщеннях усіх установ та організацій.

Нагадаємо, 22-го травня 2014 року у тоді ще Володимир-Волинський прийшла страшна звістка про перші бойові втрати 51-ої бригади.  

Зранку між 4 та 6 годинами, блокпост №10, що розташовувався у Волноваському районі Донецької області, був атакований проросійськими сепаратистами “ДНР”. Терористи під’їхали на інкасаторських машинах, та почали несподіваний масований обстріл із вогнепальної зброї, у тому числі з кулеметів, мінометів, РПГ, ПЗРК. В результаті обстрілу здетонував боєкомплект в одній з бойових машин, що призвело до збільшення людських втрат внаслідок вибуху. У цьому бою загинули 16 бійців 51-ї бригади. Згодом в госпіталі від поранень помер 17-й боєць.

Хоча, згодом і намагались скинути всю провину на нескоординовані дії самих військових, проте напад на 10 блокпост не був спонтанним. ЗМІ повідомляли, що він був спланований і виконаний групою Безлера, який і сам про це говорив на камеру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця