<

Депутатки Володимира-Волинського об’єднуються у міжфракційну групу «Рівні можливості»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:12 | 23.04.2021 / Володимир / /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

Про гендерну рівність та роль жінки у політиці говорили депутатки Володимир-Волинської міської ради 22-го квітня на зустрічі із депутаткою облради Юлією Вусенко, яка ініціює на Волині створення депутатських груп «Рівні можливості».

Про це інформують на сайті Володимира.

Як розповіла Юлія Вусенко, міжфракційне об’єднання зосереджуватиметься на двох ключових темах: відстоювання гендерної рівності, в тому числі у питаннях активного залучення жінок до суспільно-політичного життя, а також спільні законодавчі ініціативи у відстоюванні цієї теми.

Серед пріоритетів – боротьба з домашнім насиллям, захист прав жінок і дітей, доступність міста для маломобільних груп населення та створення рівних можливостей для чоловіків і жінок у різних сферах суспільного життя.

При цьому, гендерна тематика так само стосується і чоловіків. Одним із завдань об’єднання – спільна робота над проєктами щодо вирішення проблем батьків-одинаків та посилення відповідальності за насильство в сім’ї. Сьогодні ця тема замовчується у суспільстві, тому потрібно не лише привернути увагу до неї, але й проводити активну просвітницьку кампанію щодо неприпустимості подібних явищ.

У підсумку зустрічі, депутатки одностайно підтримали ідею створення групи «Рівні можливості» у Володимир-Волинській міській раді. Та прийняли колективне рішення винести це питання на найближче пленарне засідання сесії. Очолюватиме міжфракційну групу депутатка Наталія Василець.

Депутатські групи «Рівні можливості» уже створені та діють у Волинській обласній раді, у Камінь-Каширській міській та районній радах, у Луцькій районній та Нововолинській міській радах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер