<

День Гідності та Свободи: у Володимирі вшанували Героїв Небесної Сотні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:20 | 21.11.2022 / Володимир / /
Перегляди
727
/ Коментарі відсутні

21-го листопада у Володимирі відзначили 9-річницю початку Революції Гідності.

Заходи проходили на вулиці Небесної Сотні біля меморіальної дошки загиблим Героям. Вшанувати їх пам’ять прийшли мешканці, духовенство, студенти, представники міської та районної влади.

День Гідності та Свободи — нагадування про ту ціну, яку українці заплатили, коли відстоювали на Майдані своє право на чесні вибори та інтеграцію у Європейський Союз. Він став наступником Дня Свободи.

Саме 21-го листопада 2013 року почалися протести українського громадянського суспільства. Люди почали масово виходити на центральні площі та майдани своїх міст, висловлюючи незгоду з рішенням влади Януковича припинити курс на євроінтеграцію та скасувати процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Згодом, від мирних зібрань студентства, після їхнього побиття, перейшли до масових мітингів, палаючих шин, «коктейлів Молотова» і бруківки, яка стала зброєю у руках протестувальників. За нашу свободу і право на вільне життя у власній країні загинули 106 Героїв. Проте ця боротьба ще не закінчилася…




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя