<

Делегація із Володимира-Волинського переймала досвід поляків у галузі комунального господарства та функціонування ОСББ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 9.05.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
3
/ коментарі 2

6-го травня польське місто Грубешів відвідала делегація із Володимира-Волинського на чолі з першим заступником міського голови Ярославом Матвійчуком. У рамках візиту обговорювались питання облаштування міського фонтану, прокладення велосипедних доріжок та специфіки створення ОСББ. 

В першу чергу українська делегація зустрілась з бурмістром Грубешова Томашом Зайонцем та співробітниками міських комунальних служб. Учасники зустрічі обговорили специфіку фінансування комунальної галузі у Польщі, поспілкувались стосовно вартості встановлення та обслуговування міського фонтану та обмінялись досвідом по створенню ОСББ.

Варто відзначити, що більшість проблем у Володимирі-Волинському пов’язані з нестачею коштів. Так фонтан у місті Грубешові обійшовся міському бюджету (який у 1,5 разів більший за Володимир-Волинський бюджет) у більш ніж 2 мільйони гривень, а учасники польських ОСББ сплачують близько 10-ти гривень за квадратний метр житла і це лише за догляд за прибудинковою територією та незначні ремонти.

Але і в наших реаліях можна ефективно організувати роботу ОСББ та зробити місто гарнішим. В цьому переконались учасники робочого візиту під час прогулянки містом. Наприклад, велосипедні доріжки та тротуари у Грубешові робили не лише за кошти міського бюджету, але й залучали повітові ресурси.

А об’єднання співвласників багатоквартирних будинків створюються спілки, щоб мати більший бюджет. Це дає можливість купувати власну техніку та утримувати штатних працівників, таких як сантехнік та електрик.

IMG_9709
IMG_9720
IMG_9745




коментарів: 2
  1. Менше треба відкатів робити і розумних до влади привести , а не клоунів по знайомству .В Кентшин їздите, в Грубешів тоже , Саганюк німців провідував , а толку ?

    • Безглуздий коментар! Перша частина речення порожні слова, що не підтверджені фактами, друга частина речення пояснює лише те, що людина просто не володіє інформацією. Шкода, що принципи демократії, неосвічені люди спотворюють і видають, як просте базікання. Раджу працювати над собою, сама це роблю і Вас запрошую! Приємного дня!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця