<

Дах гуртожитку педколеджу у Володимирі потребує ремонту

14:11 | 22.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
408
/ Коментарі відсутні

21-го грудня Григорій Недопад спільно з депутатами Волиньради та міським головою Ігорем Пальонкою відвідав педколедж у Володимирі. Він ознайомився з організацією освітнього процесу, його безпековою складовою, а також на місці дослідив нагальні потреби обласної комунальної установи.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради.

Керівник Володимирського педагогічного фахового коледжу Микола Савельєв розповів, що освіту тут здобувають 950 студентів. Впродовж останніх років існує стабільний конкурс на усі 7 спеціальностей, тож регіональне замовлення коледж виконує щорічно. У закладі є сертифіковане укриття зі спальними місцями і навчальними класами, спроможне одночасно вмістити до 400 осіб. Є вільні площі для облаштування другої черги. Директор каже: проєктно-кошторисна документація вже виготовлена, сподіваються залучити на цю мету кошти державної цільової субвенції. Поки ж навчальний процес організовують так, щоб гарантувати безпеку усім. Він також продемонстрував результати капітальної реконструкції медичного пункту та ізолятора, яка здійснювалася за кошти обласного бюджету.

Упродовж 2022-2023 років коледж реалізував кілька грантових проєктів, що дозволило зміцнити матеріально-технічну базу на суму майже 1,5млн. грн, тож для змістовного і комфортного навчання є все необхідне, запевняє директор. Особливої атмосфери установі надає оформлення навчальних приміщень роботами студентів, які здобувають спеціальність художник-оформлювач, реставратор художніх поверхонь. Особливою гордістю коледжу є музей декоративно-прикладного мистецтва, який і сучасними експонатами, і старожитностями спільно наповнюють викладачі та їхні вихованці.

Микола Савельєв також зазначив, що коледж активно підтримує Збройні Сили України. Впродовж 2022-2023 років педагогічний і студентський колективи зібрали понад 1,5 мільйона гривень, за які придбали близько 50 квадрокоптерів різного призначення, акумулятори для дронів, портативні електростанції, тепловізійні приціли, термобілизну, аптечки та інше обладнання для потреб 14-ї та 100-ї ОМБр. Також викладачі та студенти пошили 850 розвантажувальних жилетів, 350 плитоносок, 20 наплічників. Від початку війни сплели майже 200 маскувальних сіток і роблять це досі.

За час повномасштабного вторгнення коледж прихистив близько 2 тисяч вимушених біженців. Зараз тут постійно мешкає понад 90 внутрішньо переміщених осіб, 40 з яких – це діти. Під потреби переселенців виділили два горішніх поверхи гуртожитку і могли б розмістити іще до півсотні осіб, однак через дірявий дах у вільні кімнати просочується волога.

«Ми подали документи для створення Місця тимчасового проживання ВПО. Це нагода отримати від Фонду енергоефективності 12 мільйонів гривень на ремонт і облаштування усім необхідним житлового простору для переселенців. Але поточне оновлення даху не входить у перелік їхніх умов. А без ремонту покрівлі решта робіт недоцільні», – каже директор.

Тож просить обласну раду як засновника усе ж відшукати можливості вирішити цю проблему, ціна якої 3 млн грн.

Григорій Недопад пообіцяв провести консультації з тим, аби знайти вихід із цієї ситуації. Підсумовуючи візит, він відзначив зусилля колективу та адміністрації коледжу з організації освітнього і виховного процесу, а також облаштування комфортного побуту студентів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота