<

Чотири сотні пар шкарпеток зв’язали для воїнів ЗСУ у Володимирі

16:34 | 1.01.2024 / Володимир / /
Перегляди
328
/ Коментарі відсутні

Починаючи з січня 2023 року, при бібліотеці-філії № 2 діє творча майстерня «П’ятниця». Упродовж року близько двадцяти жінок-рукодільниць з-поміж як місцевих мешканців, так і внутрішньо переміщених осіб, приходять щоп’ятниці у книгозбірню, аби поспілкуватись та зв’язати шкарпетки для бійців ЗСУ.

Про це пишуть на сайті міської ради.

За цей час вправні руки учасниць творчої майстерні сплели 403 пари теплих шкарпеток, які були доставлені військовослужбовцям на передову завдяки волонтерам. У кожну пару різнобарвних шкарпеток жінки вкладають частинку своєї душі та любові, заряджаючи їх на перемогу.  

Нитки майстрині отримують, розпускаючи в’язані шарфи, шапки, светри, які приносять небайдужі мешканці до бібліотеки, або ж шукають потрібні речі у магазинах вживаних речей.  А нещодавно майстерня отримала справжній скарб із  Норвегії від колишньої учениці ліцею №5 ім. А. Кореневського Іванни Захарди – аж п’ять ящиків якісної пряжі! Отримували нитки і від волонтерів з Івано-Франківська та Запоріжжя.

Окрім в’язання, активістки творчої майстерні займаються і збором одягу і засобів гігієни для бійців, які лікуються у госпіталях. До кожної пари зв’язаних шкарпеток жінки кладуть маленький сюрприз: цукерки, дитячі малюнки та поробки, ляльки-обереги, а також молитви, написані від руки майстринею Валентиною Марчак.

Таким чином шкарпетки, які отримують бійці, – це не лише тепло для їхніх ніг, але й моральна, емоційна підтримка, а також нагадування суспільству про потребу посильної допомоги від кожного з нас.

Творча майстерня у бібліотеці-філії №2, що знаходиться у будинку на вулиці Луцькій, 105/2, відчиняє свої двері щоп’ятниці з 14-ї до 15-ї години. Тож охочі долучитись до “в’язального батальйону” можуть приходити, узявши з собою спиці та гарний настрій. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота