<

Через ріст цін довелось коригувати ПКД: директор музею у Володимирі пояснив, чому досі не почались ремонтні роботи

10:29 | 9.07.2023 / Володимир / /
Перегляди
690
/ 1 коментар

Історія з ремонтом у володимирському історичному музеї тягнеться з 2018 року. Тоді розпочалися роботи з реставрації фасаду, було замінено кілька вікон, проте все із запланованого виконати не встигли. Було змінено підрядника, на наступний рік роботи мали продовжити. На дворі уже 2023 рік, проте приміщення музею досі в плачевному стані.

Раніше, на звіті мер навіть погрожував звільнити директора музею, якщо до кінця 2022 року не виконають ремонтні роботи. Проте, свої корективи внесла війна з росією, держава не пропускала коштів на подібні витрати. Цього року внесли зміни у постанову Кабміну, де дозволили проводити деякі роботи. У бюджеті Володимира на 2023 рік передбачили кошти на ремонт Володимирського історичного музею імені Омеляна Дверницького, згодом у березні з бюджету розвитку передбачили ще 4,5 млн грн на реставрацію фасадів. І хоч минуло уже пів року, але ремонт у приміщенні музею так і не розпочався.

Чому затримуються із реставрацією намагався пояснити директор музею Володимир Стемковський на своїй сторінці у фейсбуці. Він аргументував затримку робіт здорожчанням цін та необхідністю коригувати проєктно-кошторисну документацію і новим затвердженням експертизи в ДАБІ.

Стосовно Володимирського історичного музею та про його реставрацію:

  1. Проєктно-кошторисну документацію на реставрацію фасадів приміщення музею було виготовлено у 2022 році. Все було готове аби розпочати роботи;
  2. Через зміни у ціновій політиці виробників матеріалів (котрі було прописано в кошторисі) виникла необхідність додаткового коригування вартості робіт та затвердження даного питання на сесії. Тому роботи не було розпочато у квітні-травні., адже без всіх фінансових документів ставити ПКД по реставрації будівлі музею на торги ( аукціон) недопустимо;
  3. Відбувалося коригування ПКД (внесення автором проекту змін до реставраційної документації) яке тривало майже травень та початок червня.
  4. У червні готову, скориговану ПКД було подано для отримання відповідних висновків та дозволів-погоджень) на експертизу в ДАБІ;
  5. Документація пройшла всі етапи погоджень та відповідно буде оголошено торги на виконавця робіт.

Раніше на брифінгу мер Володимира також зазначав, що перед війною виготовляли проєктно-кошторисну документацію, робили наукове обґрунтування, оскільки будівля належить до історичної пам’ятки. Але у 2022 році, через війну держава не дозволяла проводити ремонтні роботи з реставрації подібних закладів.

“Цього року внесенні зміни у постанову, це дозволяється. наразі документація повністю відкорегована, проведена експертиза. І я вірю, що найближчим часом приступимо до реставрації фасаду музею”, – додав міський голова.

Читайте також:




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота