<

Через провал під Бахмутом відсторонили російського генерала

07:23 | 4.10.2023 / Володимир / , /
Перегляди
549
/ Коментарі відсутні

Міністерство оборони російської федерації відсторонило від командування генерал-лейтенанта Андрія Сичового через його невдачі на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Інструктор російського підрозділу “Шторм Z” припустив, що Міністерство оборони рф відсторонило генерал-лейтенанта Андрія Сичового від командування на Бахмутському напряму. Причиною стала його погана робота.

Зокрема, 1-го жовтня інструктор заявив, що російське військове командування зняло Сичового з позицій за проведення непідготовлених контратак на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Нинішня офіційна посада Сичевого в російській армії невідома. Раніше він командував Західною групою військ рф у Харківській області до свого звільнення на початку вересня 2022 року.

При цьому в ISW зазначили, що ця заява є першою поміченою спекуляцією про те, що Сичовий брав участь у військових діях в Україні з вересня 2022 року.

У серпні російське ЗМІ “Царирад” повідомляло, що командувач відмовляється від коментарів журналістам. У медіа припускали, що він зберіг офіційну посаду, але не хоче її розкривати.

Успіхи ЗСУ під Бахмутом

Нагадаємо, з літа наші бійці продовжують наступальні дії на сході та півдні України. Зараз активні бої точаться, зокрема, південніше Бахмута.

Ще у травні командувач Східним угрупованням військ Олександр Сирський говорив, що ЗСУ наближаються до оперативного оточення Бахмута.

Останніми звільненими населеними пунктами були Андріївка та Кліщіївка Донецької області. Раніше у ЗСУ вже встановили вогневий контроль над трасою Бахмут-Горлівка. Це дасть більше можливостей для знищення окупантів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа