<

Була за кермом під наркотиками: суд оштрафував та «забрав права» у власниці фірми з Володимирського району

16:43 | 21.02.2024 / Володимир / /
Перегляди
2284
/ коментарі 3

9-го серпня 2023 року в селищі Локачі по вулиці Відродження правоохоронці зупинили жінку, яка керувала автомобілем марки «Тойота Hilux». Під час перевірки у жінки виявили явні ознаки наркотичного сп`яніння у водійки – порушення мови, тремтіння рук, зіниці очей не реагували на світло. Від проходження медичного огляду на місці події жінка відмовилась, проте згодом вирішила подати скаргу до суду.

Як стало відомо БУГу з власних джерел, водійка автомобіля, яка перебувала за кермом з ознаками наркотичного сп’яніння, є директоркою приватного підприємства у Локачинській громаді «ФруктЕксПол».

У постанові Волинського апеляційного суду йдеться, що поліцейські виявили у водійки авто ознаки наркотичного сп`яніння та запропонували пройти огляд у медичному закладі Нововолинська о 22:05. Жінка спершу погодилась, але сказала почекати трохи.

Порушниця, яка з моменту зупинки постійно спілкувалась телефоном, повідомила поліцейському, що у Нововолинську вона не буде проходити огляд, а буде лише в Луцьку, в обласному наркодиспансері. Правоохоронці відмовили, оскільки доставляють водіїв до найближчого закладу охорони здоров`я для проходження огляду.

Через понад годину спілкування поліцейський повідомив жінці, що складатиме адміністративні матеріали щодо неї, оскільки розцінює такі дії, як відмову пройти огляд для визначення стану наркотичного сп`яніння.

До слова, відмовившись від проходження медичного огляду для визначення стану наркотичного сп`яніння, водійка порушила вимоги п. 2.5 ПДР, за що передбачена адміністративна відповідальність ч.1 ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Захисник обвинуваченої вважав постанову судді необґрунтованою та незаконною, посилаючись на те, що жінка не відмовлялась від проведення огляду, а лише висловлювала бажання провести його у спеціалізованому закладі КП «Волинський медичний центр терапії залежностей», де б могли безпомилково встановити факт вживання наркотичних речовин.

Сторона обвинуваченої зазначила, що згідно з висновком КП «Волинський медичний центр терапії залежностей» від 10-го серпня 2023 року, тобто на наступний день після події, у жінки не виявлено жодних наркотичних речовин. Суд першої інстанції, розглядаючи матеріали про адміністративне правопорушення, визнав винною водійку автомобіля.

Вимогами ч. 4 ст. 266 КУпАП передбачено, що огляд осіб на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, здійснюється не пізніше двох годин з моменту встановлення підстав.

Апеляційний суд не вбачив підстав для скасування постанови та закриття провадження у даній справі та визнав винність жінки у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП.

Жінку притягнули до адміністративної відповідальності із накладенням штрафу в розмірі 17 тис. гривень, із позбавленням права керування всіма видами транспортних засобів на один рік.




коментарів: 3
  1. ото що вже кара то покара! та вона певно на косметику та на салони спускає в місяць більше ніж сума штрафу!:))) я якщо ще й наркоту додати…
    через рік певно на зло задавить когось з тих хто її зупинив:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця