<

Більшість батьків обрали очну та змішану форми навчання дітей у школах Володимира, 39% – за дистанційну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 28.08.2022 / Володимир / , /
Перегляди
529
/ Коментарі відсутні

З 1-го вересня у Володимирі, як і по всій Україні стартує навчальний процес. На територіях, де відносно мирна ситуація, дозволено учням відвідувати навчання у школах, за умови належно облаштованих укриттів. Тож у Володимирі проводили опитування серед батьків, яку форму вони обирають для своїх дітей: дистанційну, змішану, очну чи сімейну. Більшість проголосували за те, щоб діти відвідували навчальні заклади.

Результати опитування оприлюднила начальниця управління гуманітарного відділу у Володимирі Оксана Бігун.

1-го вересня розпочнеться новий навчальний рік. У традиційному режимі він може бути впроваджений у тих навчальних закладах, де є укриття. Через воєнний стан в країні, форму навчання обирали залежно від можливостей фонду захисних споруд у закладах.

У разі нестачі в шкільних укриттях місць для всіх учасників освітнього процесу, організовують навчання зі змінами або окремі предмети викладатимуть дистанційно.

У Міносвіти запропонували вихід із ситуації, коли частина батьків хоче очного навчання, а інша — дистанційне, змішане або індивідуальне. Якщо у закладі навчається понад 500 дітей, можна зробити на паралелі один клас, який проводитиме навчання дистанційно, інші класи — очно. Провести невелику дислокацію учнів із одного класу в інший, щоб відокремити. Також запропоновано і інші форми навчання. У закладах загальної середньої освіти Володимирської громади форми навчання обговорювали з батьками.

Загалом, по попередньому опитуванні батьків, який проводив кожен заклад окремо, результати наступні:

  • понад 39 % батьків обрали для дитини дистанційну форму навчання;
  • 35 % обрали змішану форму навчання;
  • близько 23 % закладів освіти готові до офлайн-навчання.
  • індивідуальну та сімейну форми навчання підтримали близько 2% опитуваних загалом.

“Ці дані змінюються батьками. Тому наголошую, що будь-яка форма навчання, буде підтримана закладом. Ми рекомендували, щоб до 1-го вересня керівники закладів освіти разом з класними керівниками зібрали всіх батьків та провели збори з обов’язковим оглядом підготовлених укриттів. Також було наголошено, що кожна дитина повинна мати доступ до тієї форми навчання, яку обрали батьки!”, – зазначає Оксана Бігун.

Нагадаємо, у липні журналісти БУГу оглядали, як проводились ремонтні роботи в укриттях навчальних закладах Володимира. До початку навчального процесу їх обіцяли встигнути облаштувати цілком. Нині ж усім батькам, чиї діти мають відвідувати заняття в школі дозволяють оглянути захисні споруди.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця