<

Більше року вважався зниклим безвісти: Володимирська громада попрощалась з полеглим солдатом Андрієм Юшком

16:35 | 15.10.2024 / Володимир / /
Перегляди
345
/ Коментарі відсутні

15 жовтня у Володимирі відбулось прощання з полеглим захисником – 49-річним солдатом Андрієм Юшком, який назавжди повернувся додому після майже півторарічного перебування у статусі зниклого безвісти. 

Попри холодній осінній дощ біля храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії зібралось чимало містян, які прийшли, аби попрощатись з Андрієм Юшком. Кортеж, який проїжджав вулицями міста, супроводжував живий коридор – люди навколішки, схиливши низько голови, віддавали останню шану Герою, який не пошкодував свого життя заради вільної та незалежної України.

Солдат Андрій Юшко був на передовій з перших днів повномасштабного вторгнення – став на захист Батьківщини, маючи за плечима досвід участі в АТО та службу за контрактом у зенітному ракетному полку. Виконував обов’язки водія мінометної установки. З лютого 2022-го до весни 2023 року був удома лише двічі – на хрестинах молодшого сина, на які вдалось приїхати після отриманого поранення та вдруге приїхав через рік у відпустку. 

Останній бій солдат зустрів у Куп’янському районі 21-го травня 2023 року. Загинув під час бойового зіткнення з ворогом, виконуючи завдання щодо захисту Батьківщини. Доки його загибель не підтвердилась співпадінням на 99% по ДНК, у його рідних ще жевріла надія, що Андрій, можливо, у полоні. Та дива, на жаль, не сталося…

У полеглого солдата залишилась мама, в якої він був єдиною дитиною, дружина та двоє неповнолітніх синів. Усі, хто знав бійця, відгукуються про нього, як про дуже доброго, веселого чоловіка, завжди готового прийти на допомогу.

Поховали полеглого захисника з усіма військовими почестями на Алеї Героїв, що на Федорівському кладовищі.

Інтернет-видання “БУГ” висловлює щирі співчуття родині Героя! Вічна пам’ять Захиснику!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Жовтня, Середа
15 Жовтня, Вівторок