<

Безпека дітей та розвиток закладу: Гузь та Пальонка оглянули художню школу у Володимирі

09:15 | 5.03.2024 / Володимир / , /
Перегляди
552
/ Коментарі відсутні

Днями під час роботи в окрузі нардеп Ігор Гузь ознайомився із роботою Володимирської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького. Мета візиту – оглянути безпечність умов перебування дітей, як зробили ремонт в укритті, та обговорили можливості розвитку мистецького закладу.

Нардепа супроводжували депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч, міський голова Володимира Ігор Пальонка та депутат облради і перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Ознайомлювала присутніх із роботою дитячого закладу директорка художньої школи Катерина Юрчук та завуч Оксана Стасюк.

В першу чергу вона показала, як функціонує укриття, яке нещодавно відремонтували. Його облаштували таким чином, щоб там могли повноцінно займатися учні, не лише під час повітряних тривог, адже у приміщенні є все необхідне для творчої роботи.

Катерина Юрчук розповіла і показала класи, де відбуваються заняття із різноманітних технік: створення живописних, графічних малюнків, аплікацій, гравюри, ткацьких картин, ліплення скульптур з глини, писанкарства та інших напрямків. Презентувала власну кімнату-музей, де зберігаються старовинні предмети, які приносили самі вихованці закладу. Вона зазначила, що наразі в художній школі навчається 270 учнів.

Міський голова Ігор Пальонка зазначив, що за останні роки в художню школу було вкладено чимало коштів, за що вдалося зробити ремонт в укритті, санвузлах, кабінетах та коридорах, закупити частину меблів для кращої роботи творчих учнів. На запитання нардепа, чого ще потребує заклад для кращої роботи, директорка відповіла, що їм необхідна оргтехніка, адже та що є в наявності уже значно застаріла.

Варто зазначити, що у мистецькому закладі планує неймовірна творча атмосфера, мало того, що сама старовинна будівля додає антуражу, повсюди розвішані та розставлені картини відомих володимирчан, викладачів та учнів, переможні роботи і безліч грамот. Адже учні постійно беруть участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах і досить часто посідають призові місця, прославляючи тим самим Володимир та Волинську область.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця