<

У Володимир-Волинському ізоляторі знайшли ряд порушень: відсутня кімната для побачень та кватирки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:23 | 19.06.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Днями проводили перевірку в ізоляторі тимчасового тримання № 4 ГУНП у Волинській області, розташований у Володимирі-Волинському, який відкрили у липні 2018 року. Результати показали ряд порушень, зокрема в ізоляторі відсутня кімната для побачень, вікна камер не обладнані кватирками, обладнання санвузлів не відповідає встановленим вимогам та ін.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

Під час візиту встановили, що керівництвом ГУНП у Волинській області загалом вживає заходи щодо приведення умов для затриманих осіб, які перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, до встановлених вимог чинного законодавства України та міжнародних стандартів.

Так, у 2013 році на виконання рекомендацій Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у зв’язку з невідповідністю Європейським нормам та стандартам діяльність спецустанови припинили. 

У 2017 році на замовлення Головного управління Національної поліції у Волинській області здійснили реконструкцію ізолятора тимчасового тримання № 4. Зокрема перепланували існуючі приміщення ізолятора, замінили кроквяну систему, встановили систему опалення, водопостачання та каналізації. У всі камери провели системи гарячого водопостачання, припливну вентиляцію з механічним спонуканням підігріву повітря в холодну пору року, обладнали кнопки виклику постового, радіоточки та проведені лінії ефірного телебачення. 

У липні минулого року реконструйований ізолятор урочисто відкрили. 

Утім, під час останньої перевірки встановили, що в ізоляторі тимчасового тримання не повною мірою вживають заходів, спрямованих на запобігання неналежного поводження з утримуваними. Зокрема, в ізоляторі порушується право затриманих осіб на побачення, оскільки в установі відсутня кімната для побачень.

Вікна камер не обладнані кватирками із замками для вентиляції, обладнання санвузлів та санітарних кімнат не відповідає встановленим вимогам. Прогулянкові дворики не захищено належним чином від атмосферних опадів, що під час негоди перешкоджає реалізації права на доступ до свіжого повітря.

Звіт за результатами візиту надішлють до МВС України.




коментарів: 3
  1. Там він хоча б є. В Нововолинську, де вдвічі вищий рівень злочинності, СІЗО взагалі немає.

  2. а цікаво ж коли вже буде перевірка з правомірності витрачання коштів платників податків на цей обєкт і коли вже отримають по шапці наші володимирські “антислуги народу ” -місцеві депутати , які всупереч вимог законодавства проголосували за виділення коштів з місцевого бюджету в сумі кількасот тисяч гривнів , адже на функцінування правоохоронних органів повинні виділятися кошти ( видатки) з Державного бюджету України ( див .п.6 ст.87 Бюджетний кодекс України) . , коли вже відповість пан мер за таке розбазарювання коштів з місцевого бюджету , адже саме з його ініціативи таке питання було внесено на розгляд сесії місцевих депутатів і його підконтрольна порошенківсько-батьківщино-свободівська більшість підтримала таке рішення .Хоча деякий особистий резон в цій авантюрі був – для поліції піднявся статус – було відділення , став відділ ( а це можливість отримати декому більшу зарплату – ну а для мера – вести свою політику – бо після того думаю важко буде керівникам поліції відмовити меру ,якщо треба сховати якісь темні ділишки як особисті так і його команди . Ну а від того що на такі сотні тисяч гривнів можна б було покращити харчування хворих в місцевій лікарні чи покращити харчування дітей в школах чи зробити благоустрій житлових будинків – видно нашому меру байдуже…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок