<

Акцію щодо протидії торгівлі людьми провели у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 30.07.2020 / Володимир / /
Перегляди
6
/ коментарі 2

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми 30-го липня Володимирі-Волинському провели акцію у формі інформаційно-роз’яснювальної кампанії, щодо протидії торгівлі людьми.

До роботи у заході було залучено представників Управління соціального захисту населення Володимира Коломія, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вікторію Юхимюк, служби у справах дітей Лілію Сидорук, муніципальну варту Андрія Книша, котрі безпосередньо працюють з особами, які постраждали від торгівлі людьми, для налагодження більш ефективної співпраці та профілактики торгівлі людьми, – повідомляє Володимир Коломій у фейсбуці.

За даними Міжнародної організації праці, близько 21 мільйону людей у всьому світі є жертвами примусової праці, за даними А21 – лише 1% постраждалих вдається врятувати.

За даними ЮНІСЕФ, щороку понад мільйона дітей у світі стають жертвами торгівлі людьми. Протягом 2019 року Мінсоцполітики встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми: 185 громадянам, 13 з яких – діти.

“Крім таких видів торгівлі дітьми, як примушування до жебракування чи втягнення у злочинну діяльність, набуває популярності торгівля дітьми з метою виготовлення порнографії за участі дітей. Діти – найбеззахисніші. І не можуть допомогти собі самі. Будьте уважні до тих, хто навколо”, – йдеться у дописі.

Якщо ви помітили, що дитина є жертвою торгівлі людьми (наприклад, її примушують жебракувати, вона надає послуги за оплату) – телефонуйте в поліцію.

Якщо ви побачили в мережі контент, що зображує сексуальне насильство над дитиною – повідомте кіберполіцію та поліцію.

Контакти, які можуть бути корисні:

  • 102 – поліція;
  • 044 290 01 10 – Департамент кіберполіції Національної поліції України;
  • 527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону
  • 0 800 500 335 / 116 123 – ГО Ла-страда, надає консультації з питань протидії торгівлі людьми




коментарів: 2
  1. Роздавали інформаційні листівки з корисними телефонами та із застереженням щодо власної безпеки рідних та близьких, в тому числі які їдуть закордон працювати. Як уберегтись від шахрайства, сексуального рабства, трудової експлуатації, продаж дитячих органів і ще багато цікавого – на сьогодні досить актуально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця