<

77 річницю визволення міста відзначили у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:51 | 20.07.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1037
/ коментарі 2

20-го липня минуло 77 років, як Володимир став вільним від гітлерівської окупації. З цієї нагоди на площі Героїв відбулись пам’ятні заходи.

Ведучий заходу, у якому взяли участь представники міської та районної рад, РДА та громадськості, начальник відділу культури та туризму Роман Віслобоков озвучив коротку історичну довідку буремних років Другої світової війни, – йдеться на сайті міста.

У ті часи Володимир-Волинський був важливим вузлом комунікацій, тому гітлерівські війська готувалися чинити опір радянським військам, котрі улітку 1944 року розгорнули бої за остаточне визволення Волині.

«Потужна боротьба за визволення міста Володимира розпочалася 17 липня 1944 року. Наступ на Володимир-Волинський вела 197- Брянська Червонопрапорна ордена Кутузова стрілецька дивізія під командуванням полковника Федора Даниловського у взаємодії з частинами 218 стрілецької дивізії. Також участь у визволенні міста Володимира брали воїни 828 стрілецького полку і 862 полку. На світанку 20 липня 1944 року першими на околицю міста увірвалися батальйон капітана Макуріна і рухомий загін капітана Шорикова. Вже о 6-й ранку того ж дня радянські війська, розгромивши гітлерівський гарнізон, штурмом оволоділи Володимиром –Волинським», – зазначив Роман Віслобоков у вступному слові.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни та тих, хто звеличив нашу землю – Героїв Небесної Сотні, воїнів загиблих на Сході України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави.

Під звуки повоєнної пісні «Степом, степом…» до підніжжя Обеліску Слави лягли вінки та квіти від учасників заходу.

Під час пам’ятного заходу слово надали голові Володимир-Волинської міськрайонної організації ветеранів України Володимиру Сєдому та учасникам хору ветеранів війни і праці «Пам’ять», котрі насамкінець виконали кілька пісенних композицій.




коментарів: 2
  1. Слава визволителям України від фашистської чуми.
    Думаєте як перейменувати вулиці?? Перед вами десятки, сотні героїв, які віддали своє життя, визволяючи Ваше Місто від нацистської нечисті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя